Şeful Statului Major Întrunit din SUA efectuează o vizită în Orientul Mijlociu, în timp ce ameninţarea iraniană creşte

F.D.
Internaţional / 25 august

Şeful Statului Major Întrunit din SUA va ajunge în Egipt şi Israel în zilele următoare. (Sursa foto: https://www.af.mil/)

Şeful Statului Major Întrunit din SUA va ajunge în Egipt şi Israel în zilele următoare. (Sursa foto: https://www.af.mil/)

Charles Q. Brown, generalul american cu funcţia cea mai înaltă în SUA a început sâmbătă o vizită neanunţată în Orientul Mijlociu pentru a discuta modalităţi de a evita orice nouă escaladare a tensiunilor care ar putea duce la un conflict mai larg, în timp ce regiunea se pregăteşte pentru un posibil atac iranian împotriva Israelului, relatează Reuters.

Generalul forţelor aeriene C.Q. Brown, şeful Statului Major Întrunit, şi-a început călătoria în Iordania şi a declarat că se va deplasa şi în Egipt şi Israel în zilele următoare pentru a asculta perspectivele liderilor militari.

Vizita sa are loc în timp ce Statele Unite încearcă să încheie un acord evaziv de încetare a focului între Israel şi gruparea militantă Hamas şi de eliberare a ostaticilor din Gaza, despre care Brown a spus că ar "ajuta la scăderea temperaturii", dacă va fi acceptat de cele două părţi.

"În acelaşi timp, vorbesc cu omologii mei care sunt lucrurile pe care le putem face pentru a descuraja orice tip de escaladare mai largă şi pentru a ne asigura că luăm toate măsurile adecvate pentru a (evita) un conflict mai larg", a declarat Brown pentru Reuters înainte de a ateriza în Iordania.

Administraţia preşedintelui american Joe Biden a încercat să limiteze consecinţele războiului din Gaza dintre Hamas şi Israel, aflat acum în a 11-a lună. Conflictul a distrus mari suprafeţe din Fâşia Gaza, a declanşat ciocniri la frontieră între Israel şi mişcarea Hezbollah din Liban, susţinută de Iran, şi a declanşat atacuri ale rebelilor Houthi din Yemen asupra transportului maritim din Marea Roşie. Între timp, trupele americane au fost atacate de miliţiile aliniate Iranului în Siria, Irak şi Iordania.

La rândul său, săptămâna trecută, secretarul de stat american Antony Blinken a făcut o navetă diplomatică de la Ierusalim la Cairo şi Doha, făcând presiuni asupra mediatorilor şi reprezentanţilor Israelului şi Hamas pentru a ajunge la un acord de încetare a focului care să pună capăt luptelor din Gaza şi să aducă acasă ostaticii israelieni.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

23 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9767
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4754
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2522
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8753
Gram de aur (XAU)Gram de aur359.7295

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb