"Selgros Cash and Carry" vrea să investească 30 de milioane de euro în ţara noastră

Ziarul BURSA #Companii #Comerţ / 6 februarie 2006

Creşterea continuă înregistrată de sectorul de retail din România a atras un nou investitor, divizia Selgros Cash and Carry a grupului german Rewe dezvăluindu-şi săptămîna trecută intenţia de a investi 30 milioane euro în România pe parcursul lui 2006, informează Rompres. Un purtător de cuvînt al companiei germane a dezvăluit că Selgros vrea să-şi extindă reţeaua din România cu două noi magazine în 2006, aceasta fiind doar o etapă în strategia sa de dublare a numărului de magazine Selgros Cash and Carry din România.

Următorul magazin Selgros din România va fi inaugurat la Ploieşti, pe 7 martie 2006, urmat de un al doilea în vara aceasta, pentru care nu a fost anunţată încă locaţia. Anunţul intervine la două luni după ce Rewe, al patrulea retailer din Europa, şi-a anunţat intenţia de a deschide un lanţ de magazine Selgros Cash and Carry în Rusia.

De asemenea, luna trecută, compania germană a anunţat că jumătate din bugetul său de investiţii pe 2006, aproximativ un miliard de euro, va fi alocat dezvoltării activităţilor sale din Rusia şi Europa de Est. În cazul României, strategia celor de la Selgros prevede dublarea numărului de magazine, de la 11, în prezent, la 20 magazine. Trei din noile magazine vor fi amplasate în Bucureşti, restul urmînd să fie deschise la Arad, Braşov, Tîrgu Mureş, Constanţa, Timişoara, Oradea, Cluj-Napoca şi Craiova. Marile grupuri internaţionale de retail au început să profite de pieţele emergente din Europa de Est încă de la mijlocul anilor 1990, pe măsură ce pieţele occidentale deveneau din ce în ce mai saturate.

Potrivit cabinetului de consultanţă IDG, raportul produselor alimentare retail per capita este semnificativ mai mic în Europa de Est decît în Europa Centrală, ceea ce sugerează că există un potenţial real atunci cînd aceste pieţe vor ajunge la maturitate. Dacă piaţa alimentară din Marea Britanie are o valoare de aproape 176,7 miliarde euro, aceeaşi piaţă, în toată Europa de Est, are o valoare de 187,8 miliarde euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb