Semnal de alarmă: reapar anulările de competiţii

O.D.
Ziarul BURSA #Sport / 7 iulie 2021

Semnal de alarmă: reapar anulările de competiţii

Entuziasmul iubitorilor sportului a început să mai scadă, după ce au reapărut amânările şi anulările de competiţii. Exemplul EURO 2020 nu este universal valabil, iar problemele legate de criza medicală sunt încă de mare actualitate.

Marele Premiu de Formula 1 al Australiei a fost anulat pentru al doilea an consecutiv, din cauza pandemiei de coronavirus. Cursa australiană, care de obicei deschidea sezonul în luna martie, pe circuitul Albert Park, a fost iniţial amânată pentru 21 noiembrie. Aceeaşi soartă o are şi Marele Premiu de Moto GP, care urma să aibă loc la 24 octombrie. Paul Little, preşedintele Corporaţiei Marelui Premiu al Australiei, a declarat că este "profund dezamăgit" de această situaţie: "Apreciem provocarea cu care se confruntă Australia privind restricţiile actuale de călătorie internaţională şi importanţa vaccinărilor". Regulile australiene de intrare în ţară impun vizitatorilor să efectueze o carantină de 14 zile, o condiţie preconizată să fie în vigoare cel puţin până la sfârşitul anului. Organizatorii evenimentului au vorbit de "restricţii şi provocări logistice legate de pandemia Covid-19 în curs", pentru a motiva anularea cursei. Şeful Formulei 1, Stefano Domenicali, spune că un sezon cu 23 de curse este încă posibil în ciuda anulării, etapei australiene: "Deşi este dezamăgitor că nu vom concura în Australia în acest sezon, suntem încrezători că vom putea oferi un sezon de 23 de curse în 2021 şi avem o serie de opţiuni de urmat".

Etapa australiană a Campionatului Mondial de MotoGP, programată să aibă loc la Phillip Island, a fost anulată tot pentru al doilea an succesiv. "Pandemia în curs de desfăşurare şi complicaţiile de călătorie şi restricţiile logistice înseamnă că nu a fost posibilă confirmarea viabilităţii evenimentului în acest moment şi, prin urmare, nu va fi inclus în calendarul 2021", au anunţat organizatorii, într-un comunicat.

În condiţiile date, marele obiectiv pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo, care vor începe în această lună, este ca ele să fie duse până la capăt.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb