ŞERBAN ŢIGĂNAŞ, PREŞEDINTE OAR: "Nu ne putem permite să avem construcţii publice de proastă calitate"

Diana Popescu
Companii #Construcţii / 20 aprilie 2016

Aflat la conducerea Ordinului Arhitecţilor din România din 2010, arhitectul Şerban Ţigănaş militează pentru creşterea nivelului de calitate, responsabilitate şi sustenabilitate a construcţiilor din România. "Mă bucur că piaţa românească a izolaţiilor capătă atenţia cuvenită, prin lansarea termosistemelor REDArt", a declarat acesta, potrivit unui comunicat trimis redacţiei.

"Mă bucur că piaţa românească a izolaţiilor capătă atenţia cuvenită, prin lansarea termosistemelor REDArt.. În ultimii ani, am asistat la o adevărată cursă pentru îmbunătăţirea calităţilor termice ale construcţiilor, despre care cred că se află departe de a fi câştigată. Este nevoie de cei puternici, de jucători importanţi care furnizează materiale performante pentru construcţii. Trebuie să construim o cultură a construcţiilor durabile. De fapt, aici discutăm mai mult de mentalităţi şi mai puţin de performanţă. În România, suntem încă în zodia preţului celui mai mic, iar calitatea nu este deloc la preţul mic. Se lucrează cu materiale, manoperă, toate de calitate inferioară, ceea ce înseamnă de fapt să storci orice şantier de resurse şi să obţii profit maxim, lucru ce nu este durabil. Trebuie să ne obişnuim să cerem mai mult de la construcţii şi poate această cultură a construirii asumate va progresa în direcţia potrivită", a declarat Şerban Ţigănaş, preşedintele Ordinului Arhitecţilor din România, în cadrul evenimentului de lansare a termosistemelor.

"Nu ne permitem să avem construcţii publice de proastă calitate pentru că acolo se setează nivelul de calitate dintr-o industrie naţională. De aceea, consider că primul beneficiar al termosistemelor REDArt ar trebui să fie domeniul public. Bineînţeles, industria clădirilor pentru birouri, care după observaţiile şi studiile mele, reprezintă primele construcţii ce oferă sustenabilitate la sistem avansat, este clientela de bază a companiei ROCKWOOL. Dincolo de calităţile efective ale acestor sisteme şi rolul lor în izolarea construcţiilor, discutăm de materiale foarte stabile în timp, durabile şi ecologice, având amprenta de carbon scăzută", a mai spus arhitectul Şerban Ţigănaş.

Lansat de ROCKWOOL, REDArt este un sistem complet de izolare a faţadelor. Sistemul se instalează pe pereţii exteriori, pentru a reduce pierderile de căldură, precum şi pentru a extinde durată de viată a clădiriilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb