Serbia va introduce obligativitatea unui ''permis de sănătate'' COVID-19 pentru accesul în restaurante, cafenele şi baruri după ora 22:00, a anunţat ieir premierul sârb Ana Brnabic, în contextul în care ţara se confruntă cu o agravare a situaţiei legate de infectarea cu coronavirusul, transmite Reuters, citată de Agerpres.
Începând din 23 octombrie, persoanele care doresc să intre în restaurante, cafenele şi baruri după ora 22:00 vor avea nevoie de un permis - în formă tipărită sau digitală - ce atestă că titularul s-a vaccinat, s-a vindecat după trecerea prin boală sau a fost testat negativ la COVID-19.
Serbia, ce are o populaţie de 6,7 milioane de persoane, înregistrează o medie zilnică de 6.000 de cazuri noi de COVID-19. Până în prezent, au fost raportate peste 1 milion de cazuri de COVID-19 confirmate şi 9.214 decese.
''Situaţia epidemiologică este catastrofală şi nu se ameliorează'', a declarat Brnabic într-o conferinţă de presă la Belgrad.
''Dacă cineva se gândeşte să falsifice (permisul de sănătate), atunci îşi păcăleşte familia, copiii, părinţii şi bunicii şi îi infectează'', a spus ea.
Anul trecut, Serbia a aprobat vaccinurile Pfizer, AstraZeneca, Sinopharm şi Sputnik V pentru programul de vaccinare a populaţiei sale. Aproximativ 50% dintre sârbi s-au vaccinat cu două doze.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 22.10.2021, 01:36)
Alta tara, dar aceleasi masuri totalitare si demente luate impotriva propriului popor, de catre alte slugi vanzatoare ale celor oculti!