SEVER MUREŞAN:  "Banca Dacia Felix nu a intrat niciodată în faliment"

Cătălin Deacu
Ziarul BURSA #Politică / 19 mai 2008

Banca Dacia Felix nu a intrat în faliment, ci a avut probleme cu acordarea de credite fără garanţii, a susţinut, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, omul de afaceri Sever Mureşan, judecat pentru înşelăciune în acest caz.

Domnia sa a explicat: "Banca Dacia Felix a fost transferată către alte identităţi. După cum ştiţi, Dacia Felix şi-a schimbat numele în Eurom Bank, care a vândut acţiunile către Leumi Bank, care este o instituţie respectabilă, însă nu ştie ce a cumpărat. Banca Dacia Felix nu a fost prejudiciată, singurul lucru care s-a dorit a fost anularea participării SM Invest (n.n. Sever Mureşan Invest) la Dacia Felix. Banca nu a dispărut, ci doar a fost cedată. Ea nu a intrat niciodată în faliment".

Omul de afaceri a precizat că problemele băncii Dacia Felix au apărut după ce a fost adus ca investitor "un anume Ilie Mania", propus ca investitor de persoane pe care, însă nu le-a nominalizat.

"Acest Mania nu a investit niciun leu în bancă, ci doar a beneficiat de bani din conturile acesteia", a declarat Mureşan.

În ceea ce priveşte dosarul său de evaziune fiscală din Franţa, Sever Mureşan a susţinut că ancheta a început în baza unui "denunţ anonim din anul 1995 făcut din interiorul băncii Dacia Felix".

Domnia sa a explicat: "Autorităţile româ­ne au semnat acel mandat de arestare (n.n. din 2007) emis de judecătorul de ins­trucţie şi procurorul din Franţa fără nicio rezervă. Am constatat că este de ajuns ca acele mandate de arestare europene să fie completate corect pentru ca autorităţile române să semneze mandatul fără a verifica dacă există vreo probă împotriva cetăţeanului român".

Totodată, omul de afaceri a mai precizat că banca Dacia Felix îi datorează aproape 40 milioane de dolari.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Am primit in anul 1998 dividente de la aceasta mare institutie si de atunci nu mai stiu nimic de randamentul si avantajul de a-mi trece actiunile la Dacia Automobilul Pitesti.Sa inteleg ca de atunci nu a mai vindut nici o masina sau poate au uitat ca sunt si eu actionarul lor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb