Sevil Shhaideh a depus jurământul de învestire în funcţia de ministru al Dezvoltării

Elena Deacu
Politică / 20 mai 2015

sursa foto:aniap.ro

sursa foto:aniap.ro

Actualizare 17:15

Sevil Shhaideh a depus, azi, jurământul de învestitură în calitate de ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Palatul Cotroceni, la care au fost prezenţi şi premierul Victor Ponta şi preşedinţii celor două Camere.

Noul ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice a citit jurământul cu mâna pe Coran.

Şeful statului a susţinut o scurtă declaraţie, în cadrul ceremoniei. "Vă doresc mult succes în această nouă poziţie. Preluaţi un minister greu, dar aveţi marele avantaj că sunteţi de mai mulţi ani în minister şi cunoaşteţi foarte bine şi problemele şi cred că şi soluţiile. Vă doresc un mandat de succes", i-a transmis preşedintele Iohannis noului ministru al Dezvoltării.

De asemenea, la ceremonie au participat membri ai Guvernului, precum şi consilieri prezidenţiali, potrivit surselor din presă.

(Alexandru Costea)

-----------

Actualizare 15:16

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat astăzi decretul prin care o numeşte în funcţia de ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice pe Sevil Shhaideh.

Preşedintele a semnat, de asemenea, şi decretul prin care se ia act de demisia lui Liviu Dragnea din această funcţie.

---

Actualizare 14:02 Ponta: "Dragnea, sancţionat pentru un lucru bun, pe care l-am făcut şi eu - suspendarea lui Băsescu"

Premierul Victor Ponta i-a mulţumit pentru activitate ministrului demisionar Liviu Dragnea, care a demisionat după condamnarea în dosarul referendumului din 2012, şi a afirmat că acesta a fost condamnat pentru un lucru bun, făcut inclusiv de premier, respectiv suspendarea preşedintelui Băsescu.

Mulţumirile i-au fost adresate în faţa presei, în şedinţa de miercuri a Guvernului, la care a participat şi Dragnea.

"O spun fără niciun fel de alte conotaţii prea sentimentale, vreau să-i mulţumesc lui Liviu pentru tot ce a făcut de când e ministru, şi înainte, şi ce va face după, şi să spun că şi Liviu, ca şi alţi miniştri, nu pentru activitatea de ministru a fost sancţionat. A fost sancţionat că a făcut un lucru bun, pe care l-am făcut şi eu şi l-au făcut şi cei mai mulţi de aici de la masă, în sensul că l-am suspendat pe Băsescu. Dar, asta e, am pierdut acea bătălie, de fapt, am câştigat-o, dar a zis Curtea Constituţională că am pierdut-o", a spus Ponta.

---

Actualizare 12:14 Dragnea: "Îmi voi înregistra demisia la partid şi va deveni efectivă"

Liviu Dragnea a declarat că îşi va înregistra demisia din funcţia de preşedinte executiv al PSD miercuri la partid iar din acel moment va deveni efectivă.

"Mâine va avea loc predarea-primirea la minister, la 12.00 sau la 14.00, o să discutăm în seara asta. Şedinţa de CEx a PSD s-a amânat, pentru că se depune jurământul astăzi la Cotroceni. Eu nu mai vreau să prelungesc această discuţie despre demisia mea, în consecinţă, astăzi când ajung la partid, o să o înregistrez şi demisia va deveni efectivă", a spus Dragnea la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că îşi va înregistra demisia chiar dacă vor insista colegii săi să rămână în funcţia de preşedinte executiv, dar dacă săptămâna viitoare Comitetul Executiv al PSD va decide să se folosească în continuare de experienţa şi expertiza sa, o să îi ajute.

"Eu nu cred că este în regulă, după această sentinţă, pe care eu o consider nedreaptă, e firesc. Nu pot să fiu ipocrit şi să spun că sunt vinovat, în condiţiile în care mă simt total nevinovat. Cu toate astea, este o sentinţă a unei instanţe din România, pe care eu o respect, e firesc, chiar şi legile pe care nu le plac trebuie să le respect şi nu cred că este în regulă ca eu să fiu preşedinte executiv cu această condamnare", a afirmat Dragnea.

El a precizat că lucrul în echipă cu Victor Ponta de peste cinci ani nu poate fi şters uşor.

"Rămânem în echipă, cinci ani şi ceva în care am lucrat împreună nu se pot şterge aşa uşor. Eu în continuare sprijin orice acţiune guvernamentală sau politică a partidului, sunt dispus să mă implic în orice activitate de organizare a acestui partid, mai ales că 2016 este un an electoral. Relaţia dintre mine şi Victor Ponta nu cred că poate fi afectată dincolo de funcţii", a susţinut Dragnea.

---

Actualizare 11:45 Dragnea: "Sevil Shhaideh nu îmi este fină, în religia musulmană nu există termenul de naş"

Ministrul demisionar al Dezvoltării şi Administraţiei, Liviu Dragnea, afirmă că Sevil Shhaideh nu îi este fină, deoarece în religia musulmană nu există termenul de naş, şi că la căsătoria acesteia i-a fost "martor", alături de alte persoane.

"În religia musulmană nu există termenul de naş. Sunt martori. Atunci când se căsătoresc doi, un bărbat şi o femeie de religie musulmană, sunt unii care participă la acel eveniment şi care sunt martori. Nu există termenul de naş şi fin", a spus Dragnea.

El a adăugat că o cunoaşte pe Sevil Shhaideh de 15 ani, iar la căsătoria acesteia a fost martor alături de alte persoane.

---

Actualizare 10:43 Ponta a transmis preşedintelui nominalizarea la şefia Ministerului Dezvoltării

Premierul Victor Ponta a confirmat miercuri că a transmis preşedintelui Klaus Iohannis nominalizarea privind portofoliul Ministerului Dezvoltării şi că învestirea în funcţie a noului ministru va avea loc după-amiază.

Ponta nu a precizat însă numele persoanei nominalizate la şefia Ministerului Dezvoltării.

---

Actualizare 10:34

Noul ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei va fi Sevil Shhaideh, secretar de stat în MDRAP, transmit surse din presă, care menţionează că domnia sa va depune jurământul astăzi la ora 16.30.

Sevil Shhaideh are 50 de ani şi, iar potrivit presei, domnia sa este fina lui Liviu Dragnea, dar şi a preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu.

Ea a fost director al Direcţiei Sisteme Informatice din Consiliul Judeţean Constanţa în perioada 1993-2007, apoi, până în 2012, a condus Direcţia Proiecte din CJ Constanţa. Aceasta a devenit secretar de stat în MDRAP în 2012, după ce Liviu Dragnea a fost numit ministru.

---

Şedinţa pentru demisia lui Dragnea nu va mai avea loc astăzi

Membrii PSD au fost anunţaţi că şedinţa Comitetului Executiv, programată pentru astăzi la ora 16.00 în vedere unei discuţii privind retragerea funcţiei de preşedinte executiv pentru Liviu Dragnea, nu va mai avea loc deoarece în jurul acelei ore va fi depunerea jurământului de noul ministru MDRAP.

Printr-un anunţ transmis marţi seara, membrii PSD au fost anunţaţi că ceremonia de depunere a jurământului de către noul ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP) va avea loc la ora 16.30, astfel că şedinţa Comitetului Executiv nu mai poate începe la ora 16.00.

"La această oră se ştie că şedinţa Comitetului Executiv nu va mai avea loc miercuri, ci va fi amânată", au declarat surse din PSD, potrivit surselor din presă.

Luni, în şedinţa Biroului Permanent Naţional, Dragnea şi-a depus mandatul de preşedinte executiv, dar vicepreşedinţii PSD nu au acceptat retragerea din funcţie a acestuia, liderul PSD, Victor Ponta, anunţând că pentru miercuri, ora 16.00, a fost programată o şedinţă a Comitetului Executiv, la care participă mai mulţi membri PSD, în care să fie luată o decizie.

Atât Ponta, cât şi alţi lideri PSD au arătat însă că Rezoluţia conform căreia persoanele cu probleme în justiţie trebuie să îşi piardă funcţia politică nu ar trebui să i se aplice lui Dragnea, deoarece vizează doar cazuri de corupţie, iar în cazul acestuia nu ar fi fost comisă o astfel de faptă.

Liviu Dragnea a anunţat, vineri, că a demisionat din postul de ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, iar luni, în şedinţa Biroului Permanent al PSD, îşi va depune mandatul de preşedinte executiv al partidului, ca urmare a deciziei instanţei de a-l condamna în dosarul "Referendumul".

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Cum s-ar spune, aceeasi Marie dar cu palarie (Dragnea n-am vazut sa poarte). 

    1. Johannis e gata sa mai arda un membru al familiei mafiotilor Dragnetta

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb