Sfârşitul pandemiei, cercetat de oamenii de ştiinţă

O.D.
Ziarul BURSA #Miscellanea #Sănătate / 30 august

Studiul realizat de cercetătorii de la CIMATEC din Brazilia, în colaborare cu Universitatea Rutgers din SUA, a identificat o tranziţie de fază în structura proteinei spike a SARS-CoV-2.

Studiul realizat de cercetătorii de la CIMATEC din Brazilia, în colaborare cu Universitatea Rutgers din SUA, a identificat o tranziţie de fază în structura proteinei spike a SARS-CoV-2.

English Version

Cercetările recente publicate în The European Physical Journal B lansează o explicaţie interesantă pentru declinul brusc al deceselor cauzate de Covid-19 în Statele Unite între august 2022 şi martie 2023. Deşi vaccinurile au jucat un rol crucial în combaterea pandemiei, se pare că o schimbare în structura moleculară a proteinei spike a SARS-CoV-2 a fost un factor decisiv în reducerea severităţii infecţiilor.

Contextul pandemiei

În timpul iernilor din 2020 şi 2021, Statele Unite au înregistrat un număr semnificativ de decese din cauza Covid-19, ajungând la 250.000. În anul următor, acest număr a crescut cu o treime, atingând 330.000. Totuşi, în perioada august 2022 - martie 2023, numărul deceselor a scăzut dramatic la 80.000, marcând un punct de cotitură în pandemie. Deşi vaccinurile au fost disponibile pe scară largă din 2021, cercetătorii au căutat explicaţii suplimentare pentru acest declin rapid.

Descoperiri esenţiale

Studiul realizat de cercetătorii de la CIMATEC din Brazilia, în colaborare cu Universitatea Rutgers din SUA, a identificat o tranziţie de fază în structura proteinei spike a SARS-CoV-2. Această tranziţie este similară cu cele observate în fizică, unde schimbările de fază pot afecta semnificativ proprietăţile unei substanţe. Proteina spike, esenţială pentru intrarea virusului în celulele gazdă, a suferit mutaţii care au redus capacitatea virusului de a provoca infecţii grave. Această schimbare a fost observată în tulpinile recente ale variantei Omicron, apărute în 2023, care prezentau doar cinci mutaţii suplimentare faţă de varianta originală Omicron.

Impactul asupra viitorului

Cercetătorii sugerează că această tranziţie a afectat modul în care virusul interacţionează cu tractul respirator superior, reducând probabilitatea unor infecţii severe şi, implicit, a deceselor. Această descoperire nu doar îmbunătăţeşte înţelegerea evoluţiei contagiozităţii coronavirusului, dar oferă şi perspective valoroase pentru pregătirea unor viitoare pandemii.

Studiul deschide calea pentru cercetări suplimentare, care ar putea ajuta la prezicerea şi gestionarea mai eficientă a pandemii viitoare, oferind o înţelegere mai profundă a modului în care virusurile evoluează şi cum pot fi controlate efectele lor asupra sănătăţii publice.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Care sfarsit de pandemie? Am doi vecini care astazi 30 august 2024 au covid iar doamna e in stare grava la ATI. Deci ca sa fim corecti trebuie sa spunem ca pandemia va reveni desi nimeni nu-si doreste acest lucru. Mai grav e altceva. Eu am vrut sa ma vaccinez. Am vrut sa fac acest lucru preventiv. Problema e ca nu au vaccin. Acum stau sa ma intreb daca covidul va reveni in forta statul roman este pregatit sa-si protejeze cetatenii? Ma indoiesc? Mai ales dupa scandalul orchestrat de procurorii obedienti lui iohannisi psdnl. Oricum trebuie sa intelegem ca traim intr-o tara de cacat daca un analfabet covrigar se vrea presedintele romaniei . Votez usr si pe elena.

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

29 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9772
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4866
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3189
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9207
Gram de aur (XAU)Gram de aur363.5326

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb