Shanghai atinge statutul de "zero COVID"

F.D.
Internaţional / 17 mai 2022

Shanghai atinge statutul de "zero COVID"

Shanghai nu a înregistrat niciun caz nou de COVID-19 în ultimele trei zile în afara zonelor de carantină. Cu toate acestea, locuitorii vor mai suporta izolarea pentru o perioadă mai lungă înainte de revenirea în viaţa mai normala, informează Reuters.

Pentru alte oraşe din China care au fost închise, o a treia zi fără cazuri noi în comunitate înseamnă, de obicei, statutul "zero COVID" şi începutul ridicării restricţiilor.

Shanghai intenţionează să reia activităţile în aer liber în etape, unele magazine şi farmacii fiind redeschise în această săptămână, dar majoritatea restricţiilor de circulaţie rămân în vigoare până pe 21 mai, după care transportul public şi alte servicii se vor relua treptat.

Până în iunie, blocarea ar trebui să fie ridicată, dar locuitorilor li se va cere totuşi să se facă teste frecvent.

Nu a fost clar câte magazine s-au redeschis în această săptămână, dar aplicaţiile de livrare au indicat astăzi o cerere uşor mai scăzută pentru serviciile lor.

Un cont de socializare administrat de ziarul oficial al Partidului Comunist People's Daily a postat ieri seară fotografii în care spunea că arată localuri pentru micul

Un videoclip postat pe un alt site de presă susţinut de stat a anunţat redeschiderea unui magazin alimentar Alibaba Freshippo, arătând aproximativ 10 membri ai personalului îmbrăcaţi în costume anti-hazmat făcând forme de inimă cu mâinile, dar doar două persoane care arătau ca nişte cumpărători.

În total, Shanghai a raportat mai puţin de 1.000 de cazuri noi pentru ieri, toate în interiorul zonelor aflate sub cele mai stricte controale. În zonele relativ mai libere, cele monitorizate pentru a măsura progresul în eradicarea focarului, nu au fost găsite cazuri noi pentru a treia zi.

Ultimul număr de cazuri de COVID-19 din Beijing a fost de 52, autorităţile descoperind câteva zeci de noi infecţii aproape zilnic, în ciuda înăspririi treptate a restricţiilor în ultimele trei săptămâni.

Datele din această săptămână au arătat problemele cauzate economiei de blocarea din Shanghai şi de restricţiile din alte zeci de alte oraşe mari, vânzările cu amănuntul şi producţia industrială scăzând în cel mai rapid ritm din ultimii doi ani.

Politica fără compromisuri "zero COVID" a Chinei a plasat sute de milioane de consumatori şi lucrători sub diverse restricţii într-un moment în care restul lumii îi ridică să "trăiască cu virusul", chiar dacă infecţiile se răspândesc.

"Este probabil ca ritmul redresării să depindă de viteza de normalizare din Shanghai şi Beijing şi de cât de repede va reveni încrederea în sectorul privat", au spus strategii Societăţii Generale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb