SIBIU Câştiguri pentru cumpărătorii contactelor pe Dow Jones

Decebal N. Todăriţă
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 21 aprilie 2010

La Bursa din Sibiu, în cea de-a a doua şedinţă a săptămânii, investitorii au continuat să fie interesaţi atât de plasamentele pe derivate cât şi de piaţa spot. În cadrul acesteia, după recordul de luni, numărul acţiunilor SIBEX transferate a fost de 51.700, iar cotaţia a închis la 1,97 lei, în urcare cu 2 bani.

Pe piaţa la termen, cotaţiile futures au avut o evoluţie mixtă, prielnică speculaţiilor intra-day. Volumul rezultat a fost unul de nivel mediu, situându-se la ora 17:15, la 5.213 contracte cu o valoare de 13,3 milioane de lei. După o primă parte "verde" a şedinţei, în care cumpărătorii au activat cu precădere pe DESIF5 şi Dow Jones, în partea a doua, mai exact după ora 14.00, creşterile de pe segmentul financiar s-au mai temperat, şi preţurile au intrat la final chiar pe minus, pe cel mai lichid simbol, DESIF 5. La închiderea tranzacţiilor pentru acest simbol se puteau observa peste 4,7 milioane de acţiuni rulate prin contractele încheiate precum şi cotaţii pe minus care evidenţiază, conform brokerilor, că "spectrul corecţiilor nu a dis­părut iar investitorii trebuie să se afle în gardă, având permanent în vedere managementul riscului de portofoliu, prin intermediul derivatelor, pe cât mai multe acţiuni".

În schimb, creşterile s-au impus în ceea ce priveşte contractul ce are ca activ suport indicele Dow Jones, denominat în lei, investitorii sibieni corelându-se cu direcţia de pe Wall-Street din şedinţa de luni, după cum arătau cotaţiile de la ora 17:15, oră la care derivatul în discuţie se situa la un volum de aproximativ 350 contacte.

În zona derivatelor valutare, după ce luni euro s-a apreciat, strategiile au fost aplicate pe fondul evoluţiei descendente a preţurilor futures ale monedei unice, care s-au corelat cu direcţia cursului oficial. Numărul de contacte futures EURO/RON a fost de 75.

Sibex disclaimer: Comentariul a fost realizat conform datelor din piaţă de la ora 17:15, după aceasta urmând să apară modificări datorită programului de tranzacţionare prelungit pentru contractul futures pe indicele american Dow Jones.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb