SIC TRANSIT GLORIA MUNDI Noua condamnare a lui Vîntu a ajuns ştire de subsol

D.N.
Ziarul BURSA #Companii / 11 februarie 2015

Noua condamnare a lui Vîntu a ajuns ştire de subsol

Sorin Ovidiu Vîntu a fost condamnat de Tribunalul Bucureşti la şase ani şi patru luni de închisoare în dosarul FNI. În urmă cu patru-cinci ani aceasta ar fi fost ştirea momentului şi ar fi generat zeci de articole în presa scrisă şi un val de breaking - news-uri la televiziunile de ştiri. Acum, când Voiculescu, Hrebenciuc, Becali, Fenechiu şi mulţi alţii sunt în spatele gratiilor, Udrea, Videanu, Dragnea sunt cercetaţi penal, şi zilnic sunt audiaţi, ridicaţi, arestaţi politicieni şi afacerişti, informaţiile legate de problemele în justiţie ale fostului mare mogul Sorin Ovidiu Vîntu produc foarte puţină emoţie. "Întăriţi-vă statul", cerea opiniei publice, cu câţiva ani în urmă, fostul patron al trustului Realitatea. Între timp statul pare să se fi întărit suficient de mult încât să avem atât de multe condamnări, încât unele dintre ele încep să treacă neobservate.

Pentru cei care încă au ambiţia de a urmări şirul tuturor condamnărilor în care sunt implicate persoane relativ cunoscute, trebuie să spunem că Tribunalul Bucureşti a decis condamnarea lui Sorin Ovidiu Vîntu la două pedepse de câte patru ani de închisoare pentru infracţiunile de spălare de bani şi a dispus achitarea lui pentru instigare la delapidare. În urma contopirii celor două pedepse, instanţa a dispus ca omul de afaceri să execute şase ani şi patru luni de detenţie, în plus, judecătorii au hotărât să confişte de la acesta suma de 7.289.406 de dolari, bani pe care i-a obţinut în urma infracţiunii de spălare de bani. Decizia nu este definitivă, ci poate fi contestată de omul de afaceri la Curtea de Apel Bucureşti.

Sorin Ovidiu Vîntu a mai fost condamnat la un an de închisoare pentru şantajarea fostului său partener de afaceri, Sebastian Ghiţă, şi la doi ani de închisoare pentru că l-a favorizat pe Nicolae Popa. În urma acestor pedepse, Vîntu a stat în penitenciar din 21 iunie 2012 până în 1 mai 2013, pentru pedeapsa de un an de închisoare, şi din 25 ianuarie până în 19 noiembrie 2014, pentru cea de-a doua condamnare. La jumătatea lunii iulie 2014, Vîntu a primit o nouă condamnare: şase ani şi două luni de închisoare, în dosarul Petromservice, dar în acest caz decizia nu este definitivă.

În penitenciar Sorin Ovidiu Vîntu şi-a descoperit pasiunea pentru scris, lansându-şi cu această ocazie şi un blog personal (sov.ro) unde îşi expune constant părerile pe diverse subiecte de actualitate, în ultima perioadă bucurându-se de mai multă atenţie ca blogger decât ca fost om de afaceri.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Sorinele nici nu stii / Cat de mic incepi sa fii!

    Vintule, vint nebun! 

    Stai o clipa sa-ti spun: 

    Scrie, sigur iti face bine, 

    Mai omori timpul

    Ca banii nu prea ai cum. 

    Un catel face caca pe parchet, ii dai bataie atunci, pe loc, si astfel intelege ca nu e bine si nu mai face. Si restul cateilor, inteleg si ei, se transmite un mesaj. Caca parchet=bataie.

    II dai bataie unui catel dupa 20 de ani de la acel caca, timp in care el s-a rahatit peste tot si altii ca el de asemenea, ce mai pricepe? Ce mesaj se transmite? acesta ar fi: "cat timp esti omul nostru faci orice ca nu patesti nimic". Se aplica si la Udrea si la Patriciu si la Voiculescu si la Iliescu si la Nastase si la toti. 

    Ba fratilor terminati cu poeziile sterpe ... Problema romanilor, din cauza dobitocului asta Indonezia a bagat viza obligatorie de intrare pentru orice roman, dupa ce si-a facut mendrele cu popa ala...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb