SIEGFRIED MUREŞAN, DESPRE EUROPA CU DOUĂ VITEZE: "Elementul esenţial care ar duce la reducerea temerii cetăţenilor este acceptarea României în zona Schengen"

ADI IACOB
Ziarul BURSA #Miscellanea / 16 martie 2017

Eurodeputatul Siegfried Mureşan susţine că temerile cetăţenilor ţării noastre faţă de proiectul "Europa cu două viteze" pot fi reduse odată cu acceptarea României în spaţiul Schengen.

Siegfried Mureşan a afirmat: "De ce ne este teamă de Europa cu două viteze? Fiindcă proiectele de succes unde Europa cu două viteze funcţionează sunt în zona Schengen şi zona euro, iar în aceste proiecte noi încă nu participăm şi, pe bună dreptate, mi se pare că «Europa cu două viteze» ne-ar exclude. Elementul esenţial care ar duce la reducerea temerii cetăţenilor români faţă de «Europa cu două viteze» este acceptarea în zona Schengen, unde ştim că îndeplinim condiţiile şi merităm să fim acceptaţi. Daca aş fi preşedinte sau ministru aş spune în toate negocierile «acceptaţi-mă în zona Schengen fiindcă îndeplinesc condiţiile»".

Domnia sa a precizat că preşedintele Comisiei Europene a subliniat că nu se va lua nici o decizie până în luna decembrie cu privire la proiectul "Europa cu două viteze", deoarece anul acesta este marcat de mai multe alegeri prezidenţiale în ţările membre ale blocului comunitar.

De asemenea, Siegfried Mureşan a afirmat că cea mai mare greşeală pe care ţara noastră o poate face cu privire la acest proiect este să nu se implice în dezbateri.

Margaritis Schinas, purtător de cuvânt al Comisiei Europene a declarat, cu privire la proiectul "Europa cu două viteze", că România nu are motive să se teamă, deoarece are deschidere spre spaţiul Schengen şi face progrese în acest sens.

Totodată, domnia sa a precizat că dezbaterea cu privire la acest proiect nu este doar o dezbatere a specialiştilor, ci este o "dezbatere a oamenilor", la care toate ţările din blocul comunitar european ar trebui să participe.

Cu privire la o "Europă cu două viteze", preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, a subliniat în cadrul unei dezbateri în Parlamentul European că proiectul are un efect de sobrietate pentru cei care vor să slăbească blocul comunitar.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. De ce nu impunem contramasuri? taiati paduri in Romania, etc., etc. daca intram in Schengen; pana atunci ne exploatam noi bogatiile si va vindem produse finite, nu materia bruta pe care o prelucrati ne vindeti marfa finita.

    Tot asa si cu interzicerea exproprierii profitului de catre banci si multinationale si o sa vedeti cum se vor "imprieteni" cu noi. 

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb