Sika România speră la afaceri de 21milioane de euro în 2013

OVIDIU VRÂNCEANU
Ziarul BURSA #Companii / 29 ianuarie 2013

Sika România speră la afaceri de 21milioane de euro în 2013

Avansul afacerilor companiei elveţiene ar fi, astfel, de doar cinci puncte procentuale, după ce anul trecut se estima o creştere a business-ului de 10%

Compania Sika România, cu sediul în Braşov, estimează că în 2013 îşi va majora afacerile cu doar 5%, până la 21 de milioane de euro, după ce în ultimii ani a avut creşteri anuale de peste zece puncte procentuale. La finele anului trecut, compania spera ca şi în 2013 să aibă o creştere a afacerilor de 10%. "Anul trecut am înregistrat un avans cu 10% al business-ului Sika în România, ajungând la o cifră de afaceri de 20 de milioane de euro. În 2011 am raportat, de asemenea, o creştere cu 17%, la 18 milioane de euro", a declarat Ileana Nicolae, director general Sika România. Creşterea de anul trecut a fost influenţată cu precădere de majorarea vânzărilor în retail, de specializarea continuă a consultanţilor tehnici, dar şi de concentrarea pe proiecte relevante. Creşterea notorietăţii brandului şi activitatea desfăşurată în Republica Moldova au avut, de asemenea, un impact pozitiv.

"Ca şi în 2012, şi anul acesta, măsurile interne vor avea un impact în dezvoltarea business-ului. Astfel, strategia de vânzări, atenţia sporită spre identificarea nevoilor locale, creşterea calităţii serviciilor noastre şi sistemele inovatoare pe care le distribuim, vor contribui la această creştere. O influenţă pozitivă vor avea şi des­chiderea către noi pieţe şi expertiza echipei noastre", a mai precizat Ileana Ni­colae.

Creştere uşoară a pieţei de profil

În ceea ce priveşte evoluţia pieţei locale de materiale chimice pentru construcţii în 2012, estimările Sika arată că aceasta a înregistrat un avans uşor, de doar 2%. Astfel, dacă în 2011 valoarea atinsă a fost de aproximativ 900 de milioane de euro, anul trecut s-a ajuns la circa 920 de milioane de euro.

"Chiar dacă trendul a fost unul pozitiv până la jumătatea anului, dis­putele şi tensiunile politice au avut un impact negativ în dezvoltarea pieţei. Cu toate acestea, investiţiile în infrastructură, în reabilitările staţiilor de epurare şi cele din domeniul energiei, cât şi lucrările de reparaţii şi renovări, au susţinut dezvoltarea pieţei chiar şi în acest context", a spus managerul Sika România.

În ceea ce priveşte previziunile pentru anul în curs, reprezentanta Sika România se aşteaptă la o stag­nare a pieţei de materiale chimice de construcţii.

"Un reviriment în construcţii poate fi posibil dacă băncile decid să relaxeze sistemele de creditare şi, în acelaşi timp, investitorii străini vor fi  din nou încurajaţi să investească în România - toate acestea într-un context politic şi economic stabil. În acest moment, segmentul de retail este însă singurul pentru care estimăm creşteri uşoare", a subliniat Ileana Nicolae.

Compania este prezentă în reţele de bricolaj precum Hornbach, Dedeman, Bricostore, Ambient şi Leroy Merlin, care generează un sfert din livrări. Restul rulajului este sus­ţinut prin vânzări directe pe diverse canale către staţii de betoane sau producători de prefabricate, constructori de infrastructură, antreprenori generali, aplicatori specializaţi, depozite de materiale de construcţii, service-uri auto, unităţi de producţie de sticlă sau parcuri eoliene.

Sika România a investit 2,5 milioane euro în cei aproape 11 ani de activitate pe piaţa locală, fondurile fiind absorbite de sediul central, unitatea de producţie şi depozitul aferent din Braşov, de laboratoarele de cercetare şi dezvoltare pentru betoane, cât şi de centrul de com­petenţe pentru faţade.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb