Silvicultorii pichetează Ministerul Muncii

(N.I.)
Ziarul BURSA #Companii #Agro-alimentar / 31 martie 2009

Confederaţia sindicală Consilva reia, astăzi, acţiunile de pichetare a sediului Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale (MMFPS), solicitând aplicarea Legii 174/2006 privind protecţia angajaţilor RNP Romsilva, ce urmează să fie disponibilizaţi ca urmare a retrocedării pădurilor. Silvicultorii vor continua pichetele, dacă va fi necesar, şi în zilele de 8 şi 15 aprilie 2009, potrivit unui comunicat al confederaţiei, informează Newsin.

În plus, silvicultorii sunt nemulţumiţi de faptul că Ministerul Muncii a respins, în data de 4 februarie, proiectul de Hotărâre de Guvern ce prelungea valabilitatea Legii 174/2006 de protecţie socială pentru 2009. În comunicatul sindicaliştilor se arată: "Deşi anul 2009 a fost declarat de către reprezentanţii Ministerului Muncii şi ai Guvernului , Ministerul Muncii respinge un Proiect de Hotărâre de Guvern prin care se prelungeşte valabilitatea Legii 174/2006 de protecţie socială. Conform acestei legi, în situaţia în care retrocedarea pădurilor nu a fost finalizată, termenul de aplicare al măsurilor de protecţie socială la personalul disponibilizat de la Regia Naţională a Pădurilor - Romsilva poate fi prelungit prin Hotărâre de Guvern".

Directorul general al Regiei Naţionale a Pădurilor (RNP), Florian Munteanu, declara, recent, că Romsilva a retrocedat circa 125.000 hectare de păduri, în plan fiind înapoierea altor 450.000 de hectare. Munteanu a mai adăugat că Regia va disponibiliza circa 1.000 de salariaţi în 2009.

Silvicultorii au mai pichetat sediile Guvernului şi Ministerului Muncii în urmă cu două săptămâni, având aceleaşi cerinţe. De asemenea, reprezentanţii Consilva au organizat un pichet la jumătatea lunii octombrie 2008, fiind nemulţumiţi de salariile mici ale silvicultorilor şi de agresiunile săvârşite asupra personalului silvic.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb