În ultima săptămână, Bitcoin a rămas în urma altor criptoactive, în ciuda unei redresări a preţului. Cel mai important criptoactiv din lume a început săptămâna sub 37.400 de dolari, crescând pe parcursul celor şapte zile până la un maxim de 41.847 de dolari pe platforma eToro.
Acum se tranzacţionează în jurul valorii de 40.700 de dolari, ceea ce înseamnă o creştere de aproximativ 9% în şapte zile. Între timp, Ethereum a avut o săptămână mult mai puternică, datorită anticipării sporite a viitoarei "fuziuni".
Preţul Ethereum a început săptămâna sub 2.500 de dolari, înainte de a urca sâmbătă la un maxim de 2.951 de dolari pe platforma eToro. În prezent, se tranzacţionează puţin sub 2.900 dolari şi a câştigat aproximativ 18% în ultimele şapte zile.
Principalele criptoactive au reacţionat la diversele creşteri de dobândă din partea Rezervei Federale în ultima săptămână. Având în vedere că în următoarele zile vor avea loc evenimente majore în comunitatea blockchain Ethereum, piaţa în general ar putea continua să fie susţinută de noi actualizări tehnice.
• Comunitatea cripto aşteaptă actualizarea blockchain-ului Ethereum
Comunitatea cripto urmăreşte cu atenţie o actualizare majoră a blockchain-ului Ethereum, denumită "the merge" (fuziunea).
"The merge" este o actualizare a reţelei prin care Ethereum va trece de la mecanismul de consens proof-of-work (PoW) la proof-of-stake (PoS). Săptămâna trecută, un test a fost efectuat cu succes pe reţeaua de testare Kiln, ceea ce face ca această mutare să fie mai probabilă ca niciodată.
Actualizarea va avea unele implicaţii majore pentru blockchain-ul Ethereum şi, ca urmare, pentru token-ul său ETH. Trecerea la un model PoS va aduce un protocol care îi va recompensa pe stakers în locul minerilor şi, de asemenea, va face ca blockchain-ul să fie cu 99% mai eficient din punct de vedere energetic. Aceasta este o evoluţie deosebit de importantă, mai ales având în vedere criza energetică globală şi problema pe termen lung a schimbărilor climatice.
Trecerea la un model PoS va reduce masiv emisiile globale ale blockchain-ului Ethereum, înlăturând una dintre cele mai mari critici aduse blockchain-ului şi criptoactivului său. Preţul ETH a reacţionat la evoluţiile din ultima săptămână şi, având în vedere că schimbarea protocoalelor ar putea face ca acest criptoactiv să aibă mai multe şanse să fie deflaţionist, acest lucru ar putea avea un efect pozitiv suplimentar asupra preţului
• GameStop plănuieşte să lanseze un marketplace pentru NFT-uri
Gamestop intenţionează să lanseze un marketplace pentru NFT-uri până la sfârşitul celui de-al doilea trimestru fiscal din 2022.
La începutul acestui an au apărut ştiri conform cărora un astfel de proiect ar putea fi în curs de desfăşurare, dar ultimele rezultate ale companiei vin să confirme acest lucru. Compania a încheiat deja un parteneriat cu un startup australian de gaming pentru a înfiinţa un fond pentru creatorii NFT. Parteneriatul cu Immutable X va oferi o finanţare de până la 150 de milioane de dolari prin intermediul unor token-uri de criptoactive.
Detaliile privind piaţa NFT sunt însă puţine. Piaţa NFT a fost lovită puternic în ultimele luni ca urmare a scăderilor masive de preţ, ceea ce face ca iniţiativa să fie şi mai dificilă.
Acestea fiind spuse, tehnologia care stă la baza NFT-urilor este solidă. Nu este neobişnuit pentru criptoactivele aflate la început de drum să înregistreze o volatilitate semnificativă. Acest lucru apare pe măsură ce piaţa evaluează valoarea şi investitorii caută câştigători dintr-o serie de proiecte diferite, care nu vor avea toate succes.
• Valoarea SAND creşte pe măsură ce HSBC cumpără terenuri în metavers
Preţul token-ului SAND a crescut, pe măsură ce apar mai multe ştiri despre entităţi care cumpără spaţii din metaversul Sandbox.
Săptămâna trecută, Sandbox a încheiat un parteneriat cu o mare instituţie bancară, HSBC, o parte din acest parteneriat presupunând ca firma să achiziţioneze un teren în metavers. Banca intenţionează să ofere clienţilor experienţe în metavers, dar şi să se implice în alte sectoare, cum ar fi esports şi gaming, prin intermediul acestui mediu.
Mişcarea marchează o oarecare schimbare de direcţie pentru HSBC, care şi-a afişat mult timp politicile sale anti-cripto, cum ar fi blocarea plăţilor pentru cripto. Nu este nici prima instituţie financiară majoră care face investiţii în metavers, JPMorgan înfiinţând anul trecut un salon virtual în Decentraland.
Având în vedere că tot mai multe instituţii importante îşi asumă o participaţie în proiecte cripto din metaverse, există semnale că tehnologia îşi continuă expansiunea. Deşi se află încă la început, creşterea numărului de adoptatori şi a pieţei vor fi probabil pozitive şi pentru token-urile sale.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 21.03.2022, 18:20)
Ceva ce nu reprezinta nimic, este totusi inca mult prea scump!