Sindicatele din educaţie, acuzaţii la adresa Guvernului

Ziarul BURSA #Cultură / 11 ianuarie 2019

Sindicatele din educaţie susţin, într-o scrisoare deschisă adresată premierului Viorica Dăncilă, că o parte dintre prevederile acordului încheiat între organizaţiile sindicale din sector şi Guvern la finele lunii noiembrie 2018 sunt încălcate şi solicită de urgenţă discuţii pe acest subiect.

Semnatarii scrisorii - Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Federaţia Sindicatelor din Educaţie "Spiru Haret" şi Federaţia Naţională Sindicală "Alma Mater" - subliniază că una dintre prevederile nerespectate se găseşte la punctul 5 al acordului, prin care Guvernul s-a angajat că, de la 1 septembrie 2019, sporurile, indemnizaţiile şi celelalte drepturi salariate care se cuvin personalului din învăţământ se calculează în raport cu salariul de bază în plată: "Mai mult, de la 1 ianuarie 2019, ar fi trebuit ca majorarea cu 10% a salariului de bază pentru personalul didactic care îndeplineşte funcţia de diriginte, pentru învăţători, educatoare, institutori, profesori pentru învăţământul primar, profesori pentru învăţământul preşcolar, gradaţia de merit, majorarea cu 15% a salariului de bază pentru învăţământul special şi majorarea cu 7-20% a salariului de bază pentru predare simultană să se calculeze tot prin raportare la salariul de bază în plată. Având în vedere prevederile art. 34 alin. (2) din OUG nr. 114/2018 privind instituirea unor măsuri în domeniul investiţiilor publice şi a unor măsuri fiscal-bugetare, modificarea şi completarea unor acte normative şi prorogarea unor termene, este evident faptul că nu se respectă pct. 5 al acordului".

Potrivit sursei citate, sindicatele din educaţie avertizează asupra încălcării prevederilor de la punctul 7, litera h, a acordului referitor la acordarea cadrelor didactice, de la 1 septembrie 2019, a şase salarii medii brute pe economie la momentul pensionării, precum şi a celor menţionate la punctul punctul 9, prin care Guvernul se angajează să plătească, până la data de 31 ianuarie 2019, sumele rezultate din sentinţele judecătoreşti definitive până la data de 31 decembrie 2018.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb