Sindicatele din educaţie se revoltă împotriva disponibilizărilor

A.G.
Ziarul BURSA #Companii / 13 ianuarie 2010

Sindicaliştii din învăţământ ar putea relua protestele.

Sindicaliştii din învăţământ ar putea relua protestele.

Preşedintele federaţiei Spiru Haret, Gheorghe Isvoranu, a declarat, ieri, la finalul întâlnirii liderilor sindicatelor din învăţământ cu ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, că organizaţiile sindicale nu sunt de acord cu numărul de pos-turi ce urmează să fie disponibilizate.

Gheorghe Isvoranu a explicat: "Ministrul nu a dorit să renunţe la acel număr de 15.000 de disponibilizări din educaţie. La discuţiile ulterioare vom cere ca modificarea Ordonanţei 114 să se facă în toate punctele de vedere şi a numărului de posturi care se disponibilizează".

Liderul de sindicat a precizat că din datele pe care le deţine, dacă s-ar aplica reducerea celor 15.000 de posturi, ar însemna că numărul posturilor din învăţământul preuniversitar ar fi redus cu peste 39.000.

"Este o aberaţie această reducere mai ales că noi nu am avut o scădere şcolară", a precizat Isvoranu, citat de Agerpres.

În ceea ce priveşte comasarea între clase şi şcoli, liderul sindical a afirmat că aceasta poate fi făcută numai acolo unde există posibilitatea deplasării elevilor şi unde sunt şi părinţii de acord pentru că sunt situaţii în mediul rural unde această comasare este imposibilă.

Preşedintele federaţiei Spiru Haret a precizat: "Toate aceste măsuri nu sunt pentru ridicarea calităţii învăţământului, ci pentru eficientizarea cheltuielilor. Eu consider că dacă vrem o reformă în învăţământ ea trebuie să prevadă şi elemente care ţin de reformă, de calitatea învăţământului, de cerinţele elevilor şi ale salariaţilor, nu numai de faptul că trebuie să dăm mai puţini bani în domeniu".

"Domnul ministru nu a dorit să renunţe la disponibilizarea acelui număr de 15.000 de posturi, dar cred că va evalua bine ce se în-tâmplă în teritoriu şi va vedea că nu este posibilă o disponibilizare pe care cineva o face dintr-un birou, când în domeniul educaţional nu au fost suplimentări de posturi din 2004 şi până acum", a încheiat sindicalistul

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb