Sindicatele din minerit au declanşat conflictul de muncă

Ziarul BURSA #Companii / 4 august 2004

Cele două sindicate miniere, Uniunea Sindicală Nordmin şi Uniunea Sindicală Minieră din Maramureş, au anunţat, ieri, că au declanşat conflictul colectiv de muncă, iar pe 5 august vor picheta sediul Prefecturii Maramureş, transmite Rompres. Cele două sindicate susţin că plecarea unei părţi dintre angajaţi nu va soluţiona problemele companiei din punct de vedere financiar sau economic.

Tiberiu Mihali, preşedintele Uniunii Sindicale Nordmin, a declarat: "Remin nu poate funcţiona cu personal redus. Ideal ar fi să se închidă toate minele şi să se disponibilizeze personalul deodată, şi nu eşalonat. A lucra cu personal redus este un pericol imens pentru cei care coboară în subteran".

Sindicaliştii au cerut pentru fiecare minier disponibilizat cîte 280 milioane lei. Administraţia companiei miniere n-a oferit nici un răspuns doleanţelor înaintate de sindicalişti.

Protestul minerilor este determinat şi de lipsa implicării autorităţilor locale şi a administraţiei Companiei Naţionale Miniere Remin Baia Mare în programul de disponibilizare a celor 1.800 de salariaţi, preconizat să se aplice din luna septembrie.

"Am realizat că prin dialog firesc cu prefectura şi directorii companiei nu se poate face nimic", a declarat Gheorghe Paşca, preşedintele Uniunii Sindicale Miniere Maramureş. "Prefectura Maramureş a motivat că nu se poate implica în soluţionarea problemelor sociale, ceea ce nu este adevărat. A fost lipsă de interes din partea lor", a opinat liderul sindical. Preşedintele Uniunii Sindicale Miniere Maramureş a spus că, în afara acţiunilor organizate de sindicate, nu sunt excluse blocările în subteran, dat fiind faptul că minerii nu se mai gîndesc la muncă, ci la ceea ce se întîmplă cu ei după 30 septembrie, cînd intră în aplicare programul de restructurare a industriei miniere neferoase.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb