Sindicatele prezintă Guvernului cererile privind măsurile de siguranţă socială pentru minerii disponibilizaţiSindicatele prezintă Guvernului cererile privind măsurile de siguranţă socială pentru minerii disponibilizaţi

Ziarul BURSA #Companii #Industrie Extractivă / 6 iulie 2004

Colegiul Director al Centralei Sindicale Miniere din România şi Uniunea Sindicală Nordmin din Baia Mare au elaborat, la sfîrşitul săptămînii trecute, proiectul unei ordonanţe de urgenţă privind măsurile de siguranţă socială pentru minerii care vor fi disponibilizaţi începînd din luna septembrie, transmite Rompres.

Proiectul, care urmează să fie înaintat Guvernului în această săptămînă, prevede ca disponibilizaţii să primească echivalentul a 12 salarii nete pe economie, indemnizaţia de şomaj, precum şi un venit lunar de completare, iar aceste drepturi să se acorde în perioada 2004 - 2010. O noutate a proiectului o constituie aşa-numitul concediu de aşteptare, care se poate întinde pe o durată de maximum trei ani şi care se acordă salariaţilor care mai au trei ani pînă la pensionare.

Tiberiu Mihali, preşedintele Uniunii Sindicale Nordmin, a declarat că rămîne de văzut dacă Guvernul va fi de acord cu propunerile sindicatelor, care vor aştepta un răspuns pînă la 15 august. În cazul în care Guvernul nu va fi de acord cu varianta proiectului avansat de sindicate, acestea vor solicita administraţiei sistarea activităţii în exploatările miniere şi uzinele de preparare a minereurilor. Astfel, întreg sistemul din minerit ar intra în blocaj, iar activităţile industriale s-ar opri pe termen nelimitat.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb