SINDICATUL CERE O ÎNTÂLNIRE CU PONTA Poliţiştii, nemulţumiţi că nu le sunt mărite indemnizaţiile

V.B.
Miscellanea / 13 noiembrie 2014

Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC) îi cere prim-ministrului Victor Ponta o întâlnire, ca să-i prezinte "discriminările la care suntem supuşi în ceea ce priveşte majorările salariale", potrivit unui comunicat trimis astăzi redacţiei.

Concret, poliţiştii îi solicită premierului actualizarea valorii financiare a normelor de hrană de care beneficiază personalul din sectorul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională (deocamdată plafonate la nivelul celor în vigoare în iunie 2010), precum şi actualizarea urgentă, cu cel puţin 25%, a cuantumului indemnizaţiilor de delegare şi detaşare acordată personalului autorităţilor şi instituţiilor publice.

Sindicaliştii îi cer lui Ponta să îşi respecte promisiunile, "în vederea respectării drepturilor poliţiştilor, dar şi al recuperării celor tăiate în mod abuziv de un guvern, guvernul Boc, care nu a urmărit decât învrăjbirea categoriilor sociale din societatea românească, prin tăierea salariilor şi reducerea locurilor de muncă".

Poliţiştii îi amintesc lui Ponta protestele întreprinse de la înfiinţarea sindicatului: aprilie 2008 (Palatul Victoria) şi septembrie 2010 (Palatul Cotroceni).

Sindicatul îşi exprimă nemulţumirea că, încă de la venirea la putere a USL, "alte categorii profesionale din domeniul bugetar (educaţie, sănătate) au captat atenţia guvernului, atât în 2012 cât şi în 2013, şi beneficiază de anumite recuperări de drepturi sau chiar majorări salariale". Totodată, SNPPC îi atrage atenţia premierului că, în 2011, sistemul poliţienesc a suferit, "pentru prima dată în istorie, o diminuare drastică a numărului de lucrători, prin disponibilizările efectuate de guvernul Boc, cu concursul ministrului de interne Traian Igaş", se mai arată în comunicat.

SNPPC apără drepturile şi reprezintă interesele a peste 45.000 de membri (poliţişti şi personal contractual) din Ministerul Afacerilor Interne, constituiţi în 69 de birouri executive teritoriale în toate judeţele ţării şi în Capitală. Înfiinţat în 21.12.2004, SNPPC este, în acest moment, cel mai mare sindicat din ţara noastră, fiind afiliat pe plan naţional şi european, continuând astfel politica adoptată de conducerea statului român.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Ha, ha , ha! ti-ai facut-o cu mana ta domnule prezidentiabil!.

    Mie cat imi dai?. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4760
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3165
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.6244

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb