Sindicatul "Porţile de Fier" cere înlocuirea administratorului judiciar Hidroelectrica, Remus Borza

Alexandru Costea
Companii #Energie / 27 aprilie 2015

Într-o scrisoare deschisă adresată reprezentanţilor Guvernului României şi organelor statului cu rol de cercetare şi supraveghere, preşedintele Sindicatului "Porţile de Fier", Cristinel Popescu, cere înlocuirea lui Remus Borza din funcţia de administrator judiciar al Hidroelectrica.

Redăm mai jos scrisoarea:

"Scrisoare deschisă reprezentanţilor Guvernului României şi organelor statului cu rol de cercetare şi supraveghere

Urmare a sentinţei civile pronunţată în dosarul 6857/2/2013, ICCJ l-a condamnat la un an de închisoare cu suspendare, pentru infracţiunea de «conflict de interese», pe numitul Remus Adrian Borza. De asemenea a fost dată că pedeapsă accesorie interzicerea dreptului de a îndeplini funcţia de administrator judiciar, suspendată de asemenea, instanţa acordând un termen de încercare de 3 ani. Cu alte cuvinte Remus Borza poate profesa c Administrator Judiciar cu condiţia să nu mai comită vreo infracţiune timp de 3 ani. Infracţiunea pentru care Remus Borza şi asociata sa Nicoleta Munteanu au fost condamnaţi a fost comisă din postura de Administrator Judiciar la Hidroelectrica, firma cu capital majoritar al statului, aflată în subordinea Ministerului Energiei.

În orice stat de drept, şi nu numai, din lume, într-o atare situaţie, dacă respectivul nu avea bunul simţ să-şi dea demisia din funcţia de care s-a folosit pentru a comite infracţiunea, reprezentanţii guvernului ar fi depus toate acţiunile legale şi necesare pentru a înlocui un infractor de la conducerea societăţii respective. În orice stat mai puţin România.

În România, Remus Borza, infractor cu acte în regulă, decide în continuare soarta uneia din cele mai importante societăţi ale Sistemului Energetic Naţional. Mai mult decât atât, în interiorul termenului de încercare continuă să comită abuzuri şi ilegalităţi ce ar putea fi uşor încadrate în categoria infracţiuni. De altfel o confirmă el însuşi, cu un tupeu rar întâlnit chiar în rândul infractorilor : «În Senegal nu ne ajunge nici mâna lungă a justiţei, nici a reglementatorului.» Tot Remus Borza îl numeşte Director al SSH Hidroserv SA, filiala a Hidroelectrica, pe nimeni altul decât Radu Silaghi, soţul asociatei sale atât în firma Euroinsol cât şi în infracţiune, Nicoleta Munteanu. Este evident că ne aflăm în situaţia unui nou conflict de interese, de data aceasta cu consecinţe mult mai grave, pentru că nu mai vorbim de câteva milioane de lei ci de euro. Pentru a afla cine este Radu Silaghi, este suficientă o răsfoire a presei. Niciunul din articolele ce-i aduc grave acuzaţii lui Radu Silaghi nu a fost contestat vreodată de acesta.

În orice stat de drept reprezentanţii guvernului angajează şi numesc în funcţii persoane competenţe în domeniile respective. În orice stat mai puţin România. În România pentru a fi numit în funcţie în sectorul energetic trebuie să fi lipit afişe, să cotizezi în campanie, să fi susţinut de cine trebuie, poţi fi infractor sau interlop.

În orice stat de drept, organele abilitate ale statului, fie ele de cercetare, fie de supraveghere, nu numai că s-ar fi sesizat faţă de cele ce se petrec în Sistemul Energetic, dar ar fi şi rezolvat de mult situaţia. În România se pare că există o protecţie «divină» pentru că, deşi sunt sesizate oficial cu date şi dovezi concrete, acestea nu întreprind nimic. Stau şi tac.

Se pare că în România «băieţi deştepţi» nu sunt doar în energie sau mediul economic ci şi în ceea ce numim executiv, Justiţie şi Sevicii. Altfel nu-mi explic cum de în România nu se pot desfăşura lucrurile normal la fel că în statele de drept.

Două pot fi urmările celor de mai sus. Să mi se demonstreze că m-am înşelat, sau să mi se dovedească ce înseamnă să nu taci şi să te bagi în treburile sistemului.

Cristinel Popescu - Preşedinte Sindicat Porţile de Fier".

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. aveti dreptate d-nule Cristi, nimeni nu se sesizeaza in legatura cu acest infractor.

    Haideti sa iesim in strada. 

    Dle Popescu, sunteti un luptator, va admir, insa lupta dvs. e mult prea inegala! Eu va doresc sa cistigati!! Scuzati-mi pesimismul, dar eu ma indoiesc, pentru ca tara asta ne-o demonstreaza cu virf si indesat, Romania, asa cum ati spus si dvs. este o tara ''unica'', din nefericire in rau si putreziciune, in injustitie, incalcarea si violarea oricaror norme, regulamente si legi. And justice NOT for all !!!!

    1. Prietene, învață să scrii corect și apoi lasă comentarii pe aici. Întreabă-l pe mult iubitul conducător Popescu câte măgării a făcut la viața lui și acum că i s-a tăiat macaroana urlă în stânga și în dreapta.

      D-le Stefanel, daca as fi facut "magarii" cum spuneti dvs. eram de mult terminat de cei cu care lupt. Pot sa va spun ca s-a incercat sa fiu atras in vreo cateva afaceri - fier vechi, piese de schimb si tichete de masa - dar nu le-a tinut. Nu mi s-a taiat nicio macaroana, iar de "urlat" cum spuneti dvs. o fac inca din 2000 cand s-au incheiat primul contract cu "baietii destepti". Era vorba de un export de energie de 200 MWh in banda, in Grecia. Exportul s-a facut prin firma ATEL coordonata de Buzaianu. Apoi am vorbit de retehnologizarea de la Portile de Fier. Va pot spune ca sunt martor in aceste dosare. Ce se doreste acum este distrugerea sistemului energetic. Probabil e greu sa va conving, dar credeti-ma ca daca faceam cea mai mica "magarie" eram demult terminat. De 15 ani lupt, cu acest sistem mafiot din energie. Cu speranta ca v-am convins, va salut cu respect. Mi-am postat si adresa de e-mail. Imi puteti scrie pentru detalii.

      Din cate observ adresa de e-mail nu a fost postata. Este cristinelp@gmail.com

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

10 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9742
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5050
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3163
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9016
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.8761

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb