Sindicatului Liber Româniafilm au început protestele împotriva distrugerii cinematografelor

E.D.
Cultură / 21 octombrie 2014

Membrii Sindicatului Liber Româniafilm au hotărât, începând de ieri, să se blocheze, pe perioadă nedeterminată, în interiorul cinematografului "Bucureşti" din Bucureşti, aflat pe bulevardul Regina Elisabeta, după ce, în data de 13 octombrie, peste 50 de membri ai Sindicatului Liber Româniafilm au hotărât iniţierea unei campanii de conştientizare a situaţiei tragice în care se află sălile şi grădinile de cinematograf din România.

Potrivit sindicatului, situaţia este generată de lipsa de peste doi ani a unui Consiliul de Administraţie, de întârzierea acordării drepturilor salariale, de nepunerea în aplicare a prevederilor Legii 303/2008, precum şi de incapacitatea conducerii Ministerului Culturii de a gestiona criza acestora, potrvit unui comunicat remis redacţiei.

Se menţionează că a fost ales cinematograful Bucureşti, datorită stării de degradare majoră în care se află, acesta devenind şi obiectul demarării campaniei naţionale "Iubeşti cinema Bucureşti !", campanie similară celei denumite "Dai 1 leu pentru Atheneu", referitoare la situaţia Atheneului Român.

Astăzi, conducerea Sindicatului Liber Româniafilm, împreună cu Bogdan Iuliu Hossu (preşedinte Cartel Alfa), vor organiza o conferinţă de presă în sala Caffe Cinema 3D a sălii de cinematograf "Patria", pentru a dezvălui mass-media situaţia generalizată a cinematografelor din România.

De asemenea, vor fi prezentate acte doveditoare referitoare la cei care se fac vinovaţi, de-a lungul vremii, de situaţia dezastruoasă a sălilor şi grădinilor de cinema aflate în proprietatea statului şi administrate de Regia Autonomă a Distribuţiei şi Exploatării Filmelor - RADEF Româniafilm.

La conferinţă de presă vor fi invitaţi Victor Viorel Ponta (ministrul interimar al culturii), Kelemen Hunor (fost ministru al culturii), Gigel Sorinel Ştirbu (fost ministru al culturii), Mircea Diaconu (fost ministru al culturii), Puiu Haşotti (fost ministru al culturii), Theodor Paleologu (fost ministru al culturii), Adrian Iorgulescu (fost ministru al culturii) şi Marius Iuraşcu, actualul director general al RADEF Româniafilm, precum şi preşedinţii şi membrii în Comisiile de Cultură din Camera Deputaţilor şi Senat, actori, regizori, producători şi alte personalităţi din lumea filmului.

Pentru conformitate, prin acest mod de manifestare, membrii Sindicatului Liber Româniafilm anunţă începerea protestelor publice împotriva tuturor celor care se fac vinovaţi de lungă perioada în care sălile şi grădinile de cinematograf din România au fost date uitării şi lăsate în paragină, proteste care vor culmina, că şi în alte situaţii, cu greva foamei pe perioada nelimitată, până la rezolvarea acestei situaţii.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. chiar directorul actual a dus regia in faliment alaturi de lidera de sindicat si alti acoliti ai lor plus cei din cnc si ministerul culturii toti sunt vinovati din 1990 pana in prezent iar angajatii nu si-au primit salariile de doua luni.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb