Siniat România, producător şi furnizor european de top de sisteme de gips-carton, tencuieli şi gleturi, a sprijnit campania "Case Ciripite", iniţiată de asociaţia "De-a arhitectura", în vederea promovării arhitecturii în şcolile din România, potrivit unui comunicat de presă al companiei.
Campania de strângere de fonduri "Case Ciripite", în urma căreia au fost licitate 16 case inedite de păsări, are scopul de a susţine cursuri de specialitate - "De-a Arhitectura în oraşul meu", pentru clasele a III-a şi a IV-a, şi "De-a Arhitectura mini", pentru clasele 0-I - unui total de 3.500 de elevi din 15 judeţe, informează comunicatul citat.
Siniat a sponsorizat "Casa dintr-un lemn", realizată de către biroul de arhitectură ADNBA. Aceasta va fi expusă publicului la galeria de artă contemporană Galateca din Bucureşti, până pe 13 februarie, urmând după această dată să fie mutată la Muzeul Civilizaţiei Populare Tradiţionale ASTRA din Sibiu.
"Ne bucurăm că am avut ocazia de a fi alături de organizaţia «De-a arhitectura» şi să susţinem proiectul «Case Ciripite» pentru al doilea an consecutiv. Considerăm că iniţiaţivele organizaţiei au un rol semnificativ în formarea copiilor, întrucât contribuie la dezvoltarea creativităţii şi preocupării acestora pentru spaţiul construit", a declarat Bogdan Tulbure, Technical & Marketing Manager, Siniat România.
"Casa dintr-un lemn" a fost creată special pentru codobatură, o specie de păsări care trăieşte aproape de apă şi se cuibăreşte prin cotloanele de pe lângă lacuri şi râuri. Comportamentul cel mai specific al păsării, de la care provine şi numele acesteia, este balansarea cozii. Căsuţa licitată de către Siniat a fost construită din lemn de nuc, tratat cu ulei de in şi este susţinută de un stativ format dintr-o talpă metalică, precizează sursa citată.
"Ne-am simţit şi noi copii creând această casuţă. A fost o bucurie toată documentarea şi desenele rezultate, precum şi lucrul în echipă împreună cu sculptorul Andrei Bălan, din mâna căruia a ieşit «Casa dintr-un lemn». Pentru aceasta mulţumim Asociaţiei «De-a arhitectura» şi sponsorului nostru Siniat, care au făcut posibilă această lucrare. Ne dorim ca toată această colaborare să aibă un rol edificator în formarea imaginaţiei copiilor, atât din punct de vedere al înţelegerii locuirii, cât şi al lucrului de mână", au declarat reprezentanţii biroului de arhitectură ADNBA.
Siniat urmează o strategie de responsabilitate socială care pune accentul pe sustenabilitate şi educaţie, derulează proiecte şi dezvoltă produse cu impact pozitiv asupra societăţii şi a mediului construit, cu ajutorul unor parteneri de încredere, se mai arată în comunicat.
Colaborările cu mediile universitare: Universitatea de Arhitectură şi Urbanism "Ion Mincu", Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti, Universitatea Tehnică a Moldovei, precum şi împreună cu colegiile tehnice "Anghel Saligny" şi "Gheorghe Asachi" din Iaşi, care sunt dedicate educării viitorilor profesionişti în domeniu, se mai arată în comunicatul Siniat.
Programul "Micul Montator" este iniţiat de către Siniat România şi îndreptat către elevii din colegiile tehnice care doresc să se specializeze în domeniul montajului sistemelor de gips-carton.