"Sinteza" Oradea - beneficiu lunar de 41,22 procente

Mariana Popa
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 12 mai 2006

Ieri, cel mai bun plasament financiar realizat în urmă cu o lună s-a dovedit a fi cel în acţiunile producătorului de chimicale "Sinteza" Oradea, tranzacţionate la a doua categorie a Bursei de Valori Bucureşti, care au avut un cîştig raportat la euro de 41,22%.

Preţul mediu la care s-au perfectat ieri transferurile cu acţiuni "Sinteza" Oradea (simbol de tranzacţionare STZ) a fost de 0,61 RON, în creştere cu 1,5% faţă de cel din sesiunea precedentă.

În intervalul 11 aprilie - 11 mai, indicii BET şi BET-FI au evoluat divergent, în raport cu euro. BET-FI, care reflectă evoluţia de ansamblu a preţurilor fondurilor de investiţii tranzacţionate la BVB, s-a majorat cu +3,11%, raportat la euro. Pe de altă parte, indicele BET s-a depreciat cu -1,73%.

Fondul de investiţii "Orizont", primul fond de obligaţiuni din ţara noastră, a înregistrat cea mai mare creştere pe parcursul ultimei luni. Cu un portofoliu constituit preponderent din obligaţiuni de stat, corporative şi municipale, acesta a reuşit să aducă investitorilor săi în ultima lună un cîştig, raportat la euro, de 4,05% din suma plasată. Persoanele care, în urmă cu o lună, au ales să îşi utilizeze economiile pentru constituirea de depozite bancare în lei, preferînd astfel un risc mai mic al investiţiei, ar fi obţinut joi un randament maxim, raportat la euro, de 1,42%. Această dobîndă a fost încasată de clienţii "Băncii Transilvania" şi de cei ai "Băncii Comerciale Carpatica". Cîştigul a fost de aproape trei ori mai mic decît cel obţinut din fondurile mutuale şi de circa cinci ori mai mare decît beneficiul persoanelor care şi-au constituit depozite bancare în euro. Cea mai mare dobîndă ce putea fi obţinută joi pentru un depozit în euro, constituit în urmă cu o lună, a fost de 0,29%, la Libra Bank.

Pe fundalul aprecierii leului faţă de moneda europeană, cei care au preferat să-şi păstreze economiile "la ciorap" în ultima lună, ar fi cîştigat ieri 0,83% din sumă, adică mai mult decît prin constituirea unor depozite în euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb