Sistemul de 6 camere, TP6000, din portofoliul de profile de tâmplărie oferit de TeraPlast, are o pondere de aproximativ 20% în cifra de afaceri a diviziei din care face parte. Acesta este extrem de competitiv din perspectiva beneficii-costuri şi este cel mai complet sistem din portofoliu, conform unui comunicat remis Redacţiei noastre.
TP 6000 reprezintă un sistem complet pentru tâmplărie termoizolantă de calitate, drept pentru care este cel mai întâlnit pe pieţele de export. Pe lângă extinderea pieţei de desfacere, producătorul a identificat o creştere a cererii pentru aceste tipuri de produse, motiv pentru care sistemul beneficiază astăzi de cea mai variată gamă de profile adiţionale.
"Profilele din seria TP6000 sunt proiectate special pentru a permite execuţia unor ansambluri de tâmplărie care să respecte exigenţele avansate în ceea ce priveşte designul şi proprietăţile de termo-fono-izolare. Din punct de vedere constructiv, sistemele destinate fabricaţiei de ferestre/uşi au şase camere de izolare şi prezintă o adâncime de 70 mm, iar pentru etanşarea optimă la aer şi apă, perimetral, sunt prevăzute două rânduri de garnituri din TPV. Procesatorii acestor sisteme beneficiază de o serie de avantaje nete, dintre care se remarcă: aspect modern, cu suprafeţe vizibil rotunjite, nivel ridicat de etanşare la apă şi praf, grad optim de izolare termică şi acustică etc.", a declarat Corina Zaharia, Managerul linie de business Profile de tâmplărie din cadrul TeraPlast.
În ceea ce priveşte finisajele, profilele sunt livrate în nuanţe de alb, stejar, nuc, mahon, wenge şi antracit. Acestea sunt culorile standard, însă pot fi livrate într-o gamă largă de culori, potrivite pentru orice tip de construcţie. Pentru asigurarea compatibilităţii cu o gamă extinsă de proiecte, indiferent de complexitatea acestora, seria TP6000 dispune de o varietate de profile auxiliare şi de legătură.
În momentul de faţă, profilele de tâmplărie TeraPlast sunt fabricate cu tehnologie de ultimă generaţie. Dezvoltarea acestei soluţii a fost posibilă graţie unui program coerent de cercetare, finanţat din surse proprii şi fonduri europene.