Siteclick: Costul procesului de digitalizare este una dintre principalele bariere în cazul companiilor

F.D.
Companii / 30 iulie

Viorel-Sebastian Candrea, Managing Partner la Siteclick

Viorel-Sebastian Candrea, Managing Partner la Siteclick

România înregistrează cel mai redus nivel de digitalizare al mediului de afaceri în rândul statelor membre. Conform sursei citate, anul trecut 73% dintre firmele mici şi mijlocii se încadrau la nivelul "foarte slab", iar 19% - la nivelul "slab", potrivit datelor Eurostat. Dacă însă nu adoptă şi extind rapid transformarea digitală a proceselor de business, companiile locale au şanse reduse de supravieţuire în următorii 3-5 ani, conform unui comunicat de presă al Siteclick.

"Transformarea digitală nu mai este o opţiune, ci o necesitate pentru companiile care doresc să rămână competitive şi relevante. Mediul concurenţial dinamic şi schimbările legislative care survin tot mai rapid necesită soluţii IT fiabile şi scalabile. În plus, prin adoptarea transformării digitale, firmele obţin câştiguri de productivitate consistente.", a afirmat Viorel-Sebastian Candrea, Managing Partner la Siteclick.

Costurile se amortizează

Costul procesului de digitalizare, una dintre principalele bariere în cazul companiilor româneşti, nu este unul standard. Acesta poate porni de la câteva mii de euro anual, în cazul microîntreprinderilor şi chiar al firmelor mici. În cazul companiilor de dimensiuni medii, ordinul de mărime este de câteva zeci de mii de euro şi poate ajunge chiar mai sus. Valoarea este dată de nevoile reale ale fiecărei afaceri în parte, dar şi de cerinţele specifice domeniului de activitate.

Efortul investiţional nu este neglijabil, dar nu trebuie pierdut din vedere că, atunci când digitalizarea se realizează pe baza nevoilor reale, amortizarea costurilor este rapidă, iar randamentul investiţiei creşte în timp.

Automatizarea creşte eficienţa

Unul dintre primele avantaje generate de digitalizare este automatizarea proceselor de business, care oferă companiilor posibilitatea de a-şi creşte eficienţa, scădea costurile operaţionale şi optimiza procesele. Prin eliminarea sarcinilor repetitive şi redundante, care consumă timp, firmele obţin o creştere rapidă a productivităţii, dar şi economii prin reducerea erorilor umane. În plus, automatizarea oferă companiilor posibilitatea de a-şi folosi mai eficient angajaţii în activităţi cu valoare adăugată.

Decizii luate în cunoştinţă de cauză

Un alt avantaj important asigurat de adoptarea transformării digitale este cel al integrării soluţiilor IT utilizate la toate nivelurile afacerii. Astfel, managerii au acces la date actualizate în timp real şi o vizibilitate extinsă dintr-o singură sursă. Prin faptul că obţin rapid informaţii relevante despre procesele de business şi clienţi, companiile beneficiază de o îmbunătăţire semnificativă a modului în care iau deciziile şi au garanţia faptului că orice hotărâre luată este bazată pe date reale.

Adaptare rapidă la schimbări

Implementarea tehnologiilor digitale avansate - precum cele de Inteligenţă Artificială, care devin tot mai numeroase şi accesibile - oferă posibilitatea realizării de prognoze cu grad crescut de acurateţe. Astfel, pe baza analizei datelor pe care le deţin, dar şi din surse externe, companiile pot avea estimări corecte asupra evoluţiei stocurilor, vânzărilor, costurilor de producţie etc. Prin urmare, firmele pot stabili strategii de piaţă adaptate mult mai bine ecosistemului economic şi anticipa schimbările ce pot apărea.

Parteneriate strategice pentru colaborări de succes

În contextul acestei pieţe digitale în plină evoluţie, colaborarea cu parteneri specializaţi devine esenţială pentru succesul companiilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb