Slovenia nominalizează un candidat neconvenţional pentru un post de comisar UE

A.C.
Politică / 12 octombrie 2014

Prim-ministrul sloven Miro Cerar a nominalizat-o vineri pe Violeta Bulc, un politician novice, pentru un post de comisar european, în ciuda avertismentelor din partea Parlamentului European pentru a trimite pe cineva care este experimentat astfel evitând o a doua respingere, notează site-ul euobserver.

Bulc, o antreprenoare neconvenţională care s-a antrenat şi ca şaman şi pentru a putea merge pe tăciuni, a devenit politician cu mai puţin de o lună în urmă, când a fost desemnată ministru fără portofoliu responsabil de dezvoltare, proiecte strategice şi coeziune.

Nominalizarea acesteia survine după cererea depusă de cele două mari grupuri din Parlamentul European pentru "un candidat experimentat", astfel încercând să evite o a doua respingere după prestaţia slabă a primului candidat sloven, Alenka Bratusek.

Membrii grupurilor parlamentare PPE şi S&D au încercat să o promoveze pe Tanja Fajon, membru S&D, pentru nominalizare, însă această acţiune a iritat guvernul de la Ljubljana care a considerat că deputaţii interferează într-o decizie internă.

Bulc se va întâlni cu şeful Comisiei, Jean-Claude Juncker, mâine.

Bratusek era nominalizată pentru postul de vicepreşedinte al comisiei responsabile de uniunea energetică. Însă nu este clar dacă portofoliul va rămâne acelaşi pentru Bulc, mai scrie euobserver.

"Domnul Juncker încă nu o cunoaşte. Se va decide asupra portofoliului ei după ce se vor întâlni", a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al lui Juncker.

Acesta a mai afirmat că "încă există riscul" ca formarea echipei de comisari a lui Juncker să fie întârziată, deoarece va mai rămâne doar o săptămână pentru a ţine audieri pe posibile schimbări de portofolii dacă Bulc nu va fi desemnată pe uniunea energetică.

Parlamentul European era programat pentru a vota asupra întregii echipe Juncker pe 22 octombrie pentru ca noua comisie să-şi preia atribuţiile pe 1 noiembrie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb