Smailo - primul brand romanesc de sisteme de navigatie GPS

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 17 aprilie 2008

AROBS Transilvania Software lanseaza astazi Smailo, primul brand romanesc de sisteme de navigatie GPS. Smailo se pozitioneaza ca un device adresat posesorilor de masini middle - class si este comercializat la pretul de 699 lei cu Harta Europei de Est sau 799 lei cu Harta Europei cu 43 de tari (TVA inclus). Smailo este in momentul de fata cel mai accesibil sistem de navigatie GPS cu ecran de 4.3" si cea mai completa harta, disponibil pe piata romaneasca.

Sistemul de navigatie Smailo este dotat cu un ecran tactil de 4.3 inci, are un design compact si elegant si permite navigarea in intreaga Europa, avand incorporate hartile foarte bine detaliate, la nivel de strada si numar ale celor 43 de tari europene si milioane de alte puncte de interes. Smailo - prin intermediul site-ului www.smailo.ro ofera posibilitatea de a downloada puncte de interes, precum si locatiile radarelor fixe de pe tot teritoriul Europei si are la baza unul dintre cele mai bune software-uri de navigatie din Europa, Igo, iar receptorul GPS SiRF Star III permite o calculare rapida a rutelor, facand posibila navigarea la dimensiuni generoase pe ecranul tactil widescreen.

"Smailo a aparut ca urmare a cresterii cererii consumatorilor pentru produse dedicate de navigatie GPS, dar si din dorinta AROBS de a-si consolida pozitia pe piata dispozitivelor cu GPS incorporat. Smailo vine la un pret foarte accesibil, ceea ce speram sa contribuie la transformarea acestui sistem GPS de navigatie intr-un "must - have" pentru toti participantii la trafic din Romania" a declarat Voicu Oprean, General Manager al AROBS Transilvania Software.

Piata de sisteme GPS a crescut expoziv in Romania, incepind cu 2006, anul in care s-a lansat prima solutie de navigare GPS pentru Romania, iGO. Solutia a fost acceptata imediat de piata romaneasca, ea fiind instalata si pe device-urile Smailo Romania. In 2007 vanzarile estimate in Romania au fost de aproximativ 40.000 de sisteme de navigatie GPS si se preconizeaza ca piata se va dubla in 2008.

Smailo este disponibil prin reteaua de distribuitori AROBS (UltraPro, eMAG, EURO-GSM, ITpl@za, Neomax, Esal si va fi lansat in retelele de retail in scurt timp).

Despre AROBS Transilvania Software

AROBS este prezenta pe piata romaneasca din 1998 si este unul dintre cei mai importanti dezvoltatori de software pentru aplicatii mobile si distribuitori de echipamente GPS si smartphone-uri cu GPS.

AROBS are sediul principal in Cluj-Napoca si un birou operational in Bucuresti, peste 130 de angajati, iar in vara anului trecut si-a consolidat pozitia pe piata romaneasca de IT& C prin cedarea unor actiuni fondului de investitii finlandez Berling Capital - cu investitii importante in domeniile hotelier, travel, aerian, financiar si software.

AROBS este prima firma care a lansat primul iPhone operabil in retele GSM din Romania cu ocazia SIAB 2008.

In 2007, AROBS, in calitate de distribuitor al marcilor E-TEN, Mio, NavRoad, Adapt si-a largit considerabil reteua de distributie printr-o politica de preturi bine adaptata cerintelor pietei, cat si prin oferirea unor facilitati firmelor partenere (inlocuirea terminalelor in 48 de ore, stocuri, protectie de stocuri). In momentul de fata AROBS are peste 100 de parteneri la nivelul intregii tari, reteaua fiind in crestere continua.

Date despre piata de GPS:

Piata GPS Romania / 2007 = 10 milioane Euro, aprox. 40.000 u.v.

Piata GPS Romania / 2008 = 15 milioane Euro (estimat)

Vanzari retail online Romania / 2007 = 2,4 milioane euro (aprox. 25% din vanzarile totale de GPS) - crestere estimata / 2008 = minim 20%

Imbunatatirea hartilor pentru Romania ar putea duce anul acesta la o crestere semnificativa a pietei autohtone a dispozitivelor GPS. "Estimam o crestere a pietei dispozitivelor GPS de cel putin 50% atat pe fondul cresterii detalierii hartilor, cat si intrarii pe piata a unor noi producatori si piata se va segmenta foarte mult" , declaratie Voicu Oprean, General Manager AROBS.

Cele mai bine vandute dispozitive GPS in Romania au fost: PND-urile, Smartphone-urile cu GPS si sistemele PDA carora li se poate transfera programul necesar navigatiei printr-un dispozitiv GPS pe Bluetooth.

Mio conduce topul celor mai bine vandute marci pe piata autohtona, conform retailerilor.

"Pentru 2008 estimam o cifra de afaceri de 4-5 mil. euro pe partea de distributie sisteme de navigare si smartphone-uri cu GPS, distributia de GPS reprezentand cca 50% din cifra de afaceri globala a firmei", declaratie Voicu Oprean, General Manager AROBS.

Cei mai importanti jucatori pe piata internationala sunt: TomTom si Garmin, care impreuna detin o cota de piata estimata la 50%.

Pe plan mondial, se estimeaza ca GPS-ul va fi printre tehnologiile cu cea mai mare crestere, conform Forbes. In anul 2007 s-a inregistrat o crestere a numarului de unitati vandute de 488%, conform unui studiu al NPD Group, citat de Forbes.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb