Smithfield Prod a finalizat lucrările de retehnologizare a zonei de refrigerare rapidă a carcaselor de porc rezultate din procesul de abatorizare. Investiţia s-a ridicat la suma de 3,5 milioane dolari, noua zonă de refrigerare acoperind o suprafaţă de 755 m2, potrivit unui comunicat remis redacţiei.
Prin această investiţie, prin tranzitarea carcaselor în tunele cu temperaturi cuprinse între -18 şi - 24 °C, pentru un interval de 90 minute, carnea de porc ajunge la parametrii optimi pentru a putea fi păstrată în siguranţă şi a fi consumată ulterior.
"Retehnologizarea zonei de refrigerare, pe lângă avantaje legate de siguranţa alimentară şi de eficientizarea şi modernizarea capacităţii de producţie a companiei, prezintă avantajul reducerii pierderilor de frig şi implicit reducerea consumul de energie electrică, aspecte importante şi din perspectiva protejării mediului", a declarat Morten Jensen, Director General Smithfield Prod.