Solaris va livra 11 troleibuze la Târgu-Jiu

S.B.
Companii / 27 ianuarie 2021

Solaris va livra 11 troleibuze la Târgu-Jiu

Compania Solaris Bus & Coach anunţă că va livra 11 troleibuze Trollino 12 în municipiul Târgu Jiu. Noile troileibuze vor începe transportul de călători în prima parte a anului 2022, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

Contractul pentru aceste troleibuze a fost semnat recent, în urma unei licitaţii lansate de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, iar valoarea totală a acestuia se ridică la aproape 4,5 milioane de euro, se arată în comunicatul Solaris.

Potrivit companiei, Cele 11 troileibuze cu podea joasă sunt primele vehicule de transport public ale producătorului european care vor opera în Târgu Jiu. Cu toate acestea, marca Solaris este prezentă şi în alte oraşe din România precum Craiova, Cluj-Napoca, Piteşti, Braşov, Satu Mare, Galaţi, Baia Mare şi Oradea, preponderente fiind vehiculele electrice şi cele hibrid.

Troleibuzele Solaris Trollino 12 care urmează să fie livrate în Târgu-Jiu sunt echipate cu motoare electrice de 160 kW şi se vor conecta la reţeaua electrică aeriană existentă în oraş, astfel, acestea nu vor genera emisii de noxe. De asemenea, troleibuzele Trollino vor fi dotate cu aer condiţionat, sistem de informare a pasagerilor, camere de supraveghere video şi un sistem de numărare a pasagerilor.

Troleibuzele comandate vor avea o capacitate de 91 de locuri, 35 din ele fiind pe scaune.

"Proiectul a fost depus împreună cu Ministerul Dezvoltarii pentru achiziţionarea a 20 de troleibuze Solaris, dintre care 11 conectate la reţea si 9 cu autonomie proprie. Troleibuzele cu autonomie proprie pot circula, de asemenea, conectate la reţeaua electrică aeriană. Cu toate acestea, pachetul de 9 troleibuze cu autonomie va fi scos din nou la licitaţie din cauza unor necorelari din punct de vedere tehnic. Nu a putut fi adjudecată licitaţia. Au fost făcute ajustările necesare şi vor fi scoase la licitaţie în perioada imediat următoare.", a declarat pentru BURSA Marcel Romanescu, primarul oraşului Târgu-Jiu.

"Proiectul nu prevede doar zona oraşului Târgu-Jiu, ci este gândit să conecteze la linia de transport şi localităţile din vecinătatea municipiului Târgu-Jiu. De aceea vor fi introduse în pachetul de licitaţie şi troilebuzele cu autonomie. Ele se vor incărca la linia electrică din oraş şi vor circula pe autonomie proprie în zonele din afara oraşului.", a mai declarat Marcel Romanescu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb