Solicitarea DNA de punere sub control judiciar a Olguţei Vasilescu a fost respinsă

M.I.
Anticorupţie / 16 august 2016

Lia Olguţa Vasilescu (Sursa foto: Facebook)

Lia Olguţa Vasilescu (Sursa foto: Facebook)

Actualizare 14:40

Curtea de Apel Bucureşti a decis astăzi definitiv că Lia Olguţa Vasilescu va fi cercetată în libertate şi a respins cererea procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) de a o plasa sub control judiciar, transmite Digi 24.

Procurorii susţin că au formulat cererea pentru că, după trimiterea în judecată, Olguţa Vasilescu a încercat să îl discrediteze pe martorul denunţător şi a postat pe pagina ei de Facebook acte din dosarul de urmărire penală, apoi i-a invitat pe simpatizanţii săi să facă aprecieri asupra probelor.

Primarul Craiovei Lia Olguţa Vasilescu a fost trimisă în judecată de procurorii anticorupţie pentru luare de mită, spălare de bani şi folosirea autorităţii sau influenţei pentru a obţine foloase necuvenite. Lia Olguţa Vasilescu a fost aleasă pe 5 iunie pentru un nou mandat la Primăria Craiovei.

De asemenea, tot în dosarul Liei Olguţa Vasilescu au mai fost trimişi în judecată, sub control judiciar, administratorul public al Craiovei Radu Preda şi rerprezentanta unei asociaţii non-profit Elena Popescu.

Potrivit procurorilor, în campania electorală din 2012 pentru alegerea primarului Craiovei mai mulţi oameni de afaceri au fost determinaţi de candidatul Lia Olguţa Vasilescu, personal sau prin intermediul unor persoane din echipa de campanie, să facă diverse sponsorizări. În scopul obţinerii acestor foloase, Olguţa Vasilescu s-a folosit de influenţa pe care o avea asupra oamenilor de afaceri, în calitatea sa de vicepreşedinte al organizaţiei judeţene a unui partid politic.

Anchetatorii susţin că, în cadrul "donaţiilor", estimate la 135.907 euro, care au constat în realizarea de materiale electorale şi susţinerea de spectacole, Olguţa Vasilescu a primit de la un om de afaceri, ca urmare a exercitării influenţei sale politice, suma de 25.000 de euro pentru plata concertului susţinut de un artist străin, bani pe care i-a remis cash, plus încă 25.000 de euro, a căror provenienţă nu este stabilită, în preziua concertului din 14 mai 2012, unei persoane organizator evenimente.

Olguţa Vasilescu mai este acuzată că, într-un context diferit, în cursul anului 2014, a pretins şi primit de la mai mulţi oameni de afaceri care aveau în derulare contracte cu Primăria Craiova, pentru şi printr-o asociaţie non-profit, cu titlu de mită, mai multe sume de bani, în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu.

(G.F.)

--------

Actualizare 12:02 Lia Olguţa Vasilescu: "DNA a solicitat în continuare să nu mă apropii de posturile de radio şi tv"

Primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat că procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au solicitat în continuare să nu mai participe la emisiuni radio sau de televiziune, potrivit unor surse din presă.

"Nu a mai avut nicio probă DNA-ul astăzi, dar s-a solicitat în continuare să nu mă apropii de posturile de radio şi de televiziune. Din câte înţeleg, din ce a cerut în sală procurorul DNA, controlul judiciar s-ar referi la faptul că eu nu mai am voie să merg în studiourile de radio şi televiziune. Să nu uităm totuşi faptul că sunt o persoană publică, deci nu că nu aş mai avea voie să vorbesc despre proces, ci pur şi simplu nu mai am voie la radio şi la tv, ceea ce mi se pare un pic cam prea mult şi, de asemenea, să nu iau legătura cu denunţătorii şi cu martorii din dosar", a afirmat Olguţa Vasilescu.

Ea a spus că nu a luat legătura cu niciunul dintre denunţătorii din dosar, iar martorii sunt funcţionari ai Primăriei Craiova, cu care lucrează zilnic.

"Nu i-am întrebat niciodată «te duci la DNA, ce-o să declari?» sau «ai venit, ce-ai declarat?». Sunt chestiuni pe care le-am înţeles foarte clar cum funcţionează şi nu am făcut niciun fel de greşeală din acest punct de vedere. Şi atunci mi se interzice să iau legătura cu jumătate din Primărie, înseamnă că ajungem în situaţia în care intrăm într-un blocaj", a arătat Vasilescu.

Ea a reclamat din nou atitudinea denunţătorului Petru Becheru, pe care l-a acuzat că a trecut şi la jignirea sa ca persoană.

"Din punctul meu de vedere, mi se pare că s-a mers mult prea departe şi cred că şi denunţătorul a mers mult prea departe, pentru că deja nu mai sunt jigniri aduse ca primar al Craiovei, ci ca femeie, ca mamă, sunt aluzii cu conotaţie sexuală, sunt tot felul de jigniri", a arătat Olguţa Vasilescu, conform aceloraşi surse.

(M.I.)

-------

Lia Olguţa Vasilescu a declarat astăzi, la intrarea în Curtea de Apel Bucureşti, că nu are motive să se teamă de procesul în care este implicată, deoarece crede că va câştiga. Ea s-a plâns însă de atitudinea denunţătorului Petru Becheru, potrivit unor surse din presă.

"Nu am niciun motiv să mă tem, pentru că eu cred că o să câştigăm. Denunţătorul este de fapt transformat într-un hărţuitor, pentru că văd că scrie în continuare tot felul de prostii, de mizerii despre mine", a afirmat primarul Craiovei.

Întrebată dacă are de gând să formuleze o acţiune civilă împotriva lui, Olguţa Vasilescu a răspuns: "Da, să ştiţi că da, şi inclusiv să cerem o expertiză psihiatrică unei instanţe. Nu mă simt ameninţată, pentru că mie nu mi-e frică de nimic, dar nu e în regulă", a adăugat Olguţa Vasilescu, conform aceloraşi surse.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Totusi cand gasiti un vinovat macar dati un sfert din pedeapsa care a dat-o Turcia inamicului nr 1, adica 1900 de ani : 4 = 475 de ani.

    Daca vi se pare prea mult atunci macar 99℅ din pedeapsa tot raman 19 cu execitare. Desfiintati pedeapsa cum a primit Nastase. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb