Schneider Electric a instalat o soluţie inteligenta de management al energiei electrice la fabrica Dunapack Rambox din Bolintin Deal, conform unui comunicat trimis redacţiei.
Când Dunapack Rambox a început construcţia unei fabrici de ambalaje din carton, la Bolintin-Deal, la finalul lui 2018, momentul a fost potrivit pentru regândirea fluxurilor de producţie şi proiectarea sistemelor de alimentare cu energie electrică de la zero, pentru un plus de stabilitate şi eficienţă. Viitoarea fabrică de ambalaje de carton ondulat a Dunapack Rambox, filiera locală a diviziei de packaging a grupului austriac Prinzhorn Group, reprezenta, la acel moment, o investiţie de 45 de milioane de euro care urma să creeze 150 de noi locuri de muncă, fabrica fiind programată să-şi înceapă activitatea operaţională anul următor. Principiul de bază a fost realizarea unei arhitecturi flexibile a instalaţiilor de producţie, care să pregătească fabrica pentru orice situaţii de piaţă sau provocări din industrie.
"La fabrica Dunapack din Bolintin Deal, ne-am aflat într-o situaţie ideală, aceea de a colabora cu partenerul si cu clientul încă din faza de proiectare a construcţiei", explică Catalin Bulagea, End User Key Account Manager Schneider Electric România. "Avem, desigur, soluţii pentru orice tip de situaţie din mediul industrial, dar cel mai bine este când suntem implicaţi şi ni se solicită un proiect chiar din faza de construcţie a clădirii, pentru că aşa putem să ne asigurăm că vom construi o soluţie optimă, care răspunde specific nevoilor clientului în unitatea respectivă de producţie."
Pe lângă cele 26 de tablouri electrice de distribuţie de joasă tensiune, asamblate şi instalate cu ajutorul partenerului Schneider Electric, Medium Electric, soluţia propusă de companie pentru fabrica Dunapack a inclus automatizarea prin solutia BMS (Building Management System) pentru unitatea de producţie realizată de IMSAT SA şi, desigur, o soluţie de distribuţie electrică, cu bară capsulată, Canalis.
Pentru administrarea mai simplă a sistemelor şi soluţiilor instalate, Schneider Electric a propus folosirea EcoStruxure Augmented Operator Advisor, care permite monitorizarea sistemelor de alimentare cu energie electrică inclusiv de la distanţă, prin intermediul realităţii augmentate.
"Aşa cum Dunapack Packaging este unul dintre liderii indiscutabili ai pieţei de carton ondulat şi ambalaje din carton ondulat din România, ne bazăm pe parteneriate de lungă durată, cu criterii stricte de alegere a furnizorilor," a declarat Cătălin Dudu, Operations Director Dunapack Rambox, "iar alegerea Schneider Electric ca principal furnizor pentru echipamentele electro-energetice, cât şi pentru software, ne asigură că vom avea aceeaşi calitate constantă a produselor noastre."
"Pentru proiectul Dunapack, IMSAT Groupe SNEF, proiectant şi integrator de soluţii multitehnice în domeniul electric, mecanic, HVAC, al automatizărilor şi roboţilor industriali, a integrat echipamentele şi soluţiile Schneider Electric destinate managementului energiei, furnizând soluţii inteligente care includ digitalizarea energiei, managementul durabilităţii şi optimizarea consumului", a declarat Marius Cirstea, Director IMSAT Agenţia Argeş. "Obiectivul principal al parteneriatului strategic IMSAT - Schneider Electric este să ne respectăm promisiunile faţă de partenerii pe termen lung."
Implementarea unei soluţii unitare EcoStruxure a dus la reducerea semnificativă a timpului de instalare a echipamentelor şi, ulterior, a oferit şi oferă clientului posibilitatea de a întreţine cu uşurinţă instalaţia electrică. Sistemul BMS de monitorizare şi gestionare a consumului de energie permite furnizarea în timp real de informaţii asupra stării distribuţiei electrice şi a echipamentelor de climatizare din fabrică. De asemenea, ofera garanţia unei alimentări sigure şi stabile cu energie electrică şi, astfel, o reducere semnificativă a întreruperilor şi timpilor morţi.