Soluţiile inteligente de iluminat public ale Enel X România asigură reduceri de până la 80% ale consumului energetic

V.G.
Companii / 16 ianuarie 2023

Soluţiile inteligente de iluminat public ale Enel X România asigură reduceri de până la 80% ale consumului energetic

Enel X România, parte a Enel X Global Retail, divizia de servicii energetice avansate a grupului Enel, a derulat, în 2022, proiecte de iluminat stradal şi pietonal cu tehnologie LED pentru primării din zece localităţi din ţară, precum şi pentru companii, prin care acestea îşi asigură reduceri ale consumului de energie de până la 80%, în funcţie de funcţionalităţile alese, arată un comunicat de presă transmis redacţiei.

Potrivit sursei citate, în cadrul acestor proiecte, Enel X România a furnizat şi montat, în total, peste 5.350 de lămpi eficiente energetic, cu tehnologie LED; adiţional, în unele proiecte, soluţiile de iluminat au cuprins şi stâlpi, acumulatori sau panouri fotovoltaice. Eficienţa soluţiilor de iluminat Enel X România presupune o reducere a consumului de energie, în medie, cu 60% pentru proiectele cu corpuri de iluminat inteligente şi cu 80% pentru proiectele care cuprind şi sistemul de telegestiune - acesta poate prelua controlul reţelei de iluminat public, reglează de la distanţă parametrii sistemului de iluminat stradal inteligent, cum este intensitatea, şi generează rapoarte despre starea de funcţionare a reţelei de iluminat, conectare, măsurători diverse.

În total, instituţiile publice şi companiile care au ales soluţiile de iluminat inteligent ale Enel X România economisesc 1.300 MWh pe an pentru iluminatul stradal sau pietonal. Proiectele derulate în 2022 au fost pentru Liberty Galaţi (furnizarea şi montarea a 1.100 de lămpi de iluminat stradal, cu ajutorul cărora compania va realiza o economie anuală de 700 MWh), Grădina Botanică din Cluj-Napoca (furnizare de produse de iluminat pietonal) şi primării din judeţele Alba, Arad, Bihor, Braşov, Caraş-Severin, Cluj şi Prahova (furnizarea şi montarea lămpilor de iluminat, sistem de telegestiune pentru anumite proiecte). Enel X România a furnizat şi produse de iluminat public pentru pasajele Domneşti, Berceni şi Olteniţei de pe centura Bucureştiului.

"Soluţiile inteligente de iluminat public devin din ce în ce mai des parte din preocuparea administraţiilor locale de a asigura o gestionare eficientă a nevoilor de securitate şi confort ale comunităţilor deservite, dar şi a bugetului local. Consumul anual de electricitate în acest scop se reduce, în medie, cu 60%, iar în unele cazuri poate ajunge până la 80%, graţie implementării sistemului de telegestiune. Ne bucură că administraţiile locale, precum şi companii publice sunt deschise spre adoptarea unor soluţii variate pentru eficientizarea consumului de energie şi au încredere în soluţiile la cheie pe care Enel X România le poate furniza", a declarat Dorin Petrişor Chisăliţă, Head of E-City, Enel X România.

Până în prezent, Enel X România a finalizat alte 30 proiecte de iluminat public derulate cu 29 autorităţi locale din 14 judeţe, se precizează în comunicat.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb