Sony va lansa o nouă platformă de servicii Edge AI

S.B.
Companii / 11 octombrie 2021

Sony va lansa o nouă platformă de servicii Edge AI

Sony Semiconductor Solutions Corporation ("Sony") a anunţat astăzi lansarea platformei sale edge AI numită AITRIOS. Aceasta va fi disponibilă în Japonia, Statele Unite şi Europa începând de la finalul anului 2021, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

În acest moment, Sony recrutează parteneri din domeniul corporate, invitând companiile interesate să se implice în dezvoltarea şi implementarea tehnologiilor realizate cu ajutorul inteligenţei artificiale (AI), dar şi cu ajutorul altor soluţii din domeniul imagisticii, care vor fi disponibile pe această platformă.

AITRIOS face posibilă fluidizarea dezvoltării şi implementării soluţiilor de detecţie ce se bazează pe camere cu inteligenţă artificială (AI) sau pe alte tipuri de tehnologii. Primul pas presupune crearea unui mediu integrat, care să ofere funcţionalităţi variate, menite să simplifice activitatea partenerilor care oferă soluţiile proprii, precum dezvoltatori AI, dezvoltatori de aplicaţii, producători de camere/integratori de module şi integratori de sistem, totul pentru construirea de soluţii complete, edge to cloud.

Prin intermediul acestei platforme, Sony îşi doreşte să faciliteze dezvoltarea unor sisteme optime, în care modul de lucru edge şi cel în cloud să funcţioneze în sinergie perfectă, cu scopul de a-şi susţine partenerii în popularizarea şi extinderea soluţiilor de detecţie care să fie, în acelaşi timp, şi prietenoase cu mediul, oferind astfel şi mai multă valoare şi contribuind la rezolvarea provocărilor pe care le întâmpină diverse industrii.

Mediu de operare şi provocări

Dezvoltările în domeniul inteligenţei artificiale (AI), extinderea IoT şi accelerarea transformării digitale au determinat o nevoie din ce în ce mai mare în ceea ce priveşte realizarea unor tehnologii de detecţie care să extragă datele colectate de senzorii de imagine în scopul recunoaşterii obiectelor, pentru a oferi şi mai multă valoare şi pentru a ajuta companiile să rezolve provocările cu care se confruntă în business-urile lor. Pe de altă parte, cu un număr de dispozitive IoT în continuă creştere, care captează şi utilizează imagini, precum smartphone-urile, camerele de supraveghere, electrocasnicele şi automobilele, a crescut şi îngrijorarea referitoare la utilizarea sistemelor cloud pe care se bazează toate aceste dispozitive. Fluxul enorm de date trimis de dispozitivele IoT şi consumul de electricitate în continuă creştere necesar pentru folosirea sistemelor au devenit adevărate probleme sociale. În plus, există multe alte provocări care împiedică dezvoltarea şi expansiunea acestor soluţii de detecţie, precum îngrijorările legate de confidenţialitate atunci când în cloud sunt stocate date personale, latenţa în transmiterea datelor, manipularea datelor şi multe alte griji legate de securitate şi de un eventual blocaj al sistemului în timpul unei situaţii de urgenţă.

Sinergia dintre edge şi cloud şi senzorul Sony IMX500 Intelligent Vision

Tehnologiile care distribuie fluxul de date ce trebuie procesat între cloud, dispozitive IoT şi alte dispozitive edge, au început să capete din ce în ce mai multă atenţie, ca o modalitate de a ajuta în soluţionarea acestor provocări. În comparaţie cu sistemele cloud, care procesează datele într-un mod centralizat, realizarea proceselor edge necesare reduce volumul de date care sunt trimise în cloud pentru procesare, reducând în acelaşi timp şi consumul de energie electrică şi întârzierile în transmiterea datelor. Acest lucru oferă şi multe alte avantaje, inclusiv implicaţii pozitive în ceea ce priveşte confidenţialitatea, securitate îmbunătăţită prin faptul că nu se face o conectare direct la cloud şi la multiplele sale interfeţe, dar şi din punctul de vedere al continuităţii serviciului, datorită capabilităţii de a definitiva procesul prin procesarea edge.

În mai 2020 Sony a anunţat lansarea unui nou model de senzor Intelligent Vision, IMX500, primul senzor de imagine din lume1 cu funcţionalitate de procesare bazată pe inteligenţa artificială (AI). Acest senzor are o configuraţie stratificată alcătuită dintr-un cip fotosensibil şi un cip logic şi este echipat cu tehnologia originală Sony DSP (Digital Signal Processor), implementată pe cipul logic. Aceasta permite, astfel, procesarea prin inteligenţa artificială a informaţiilor captate de senzorul de imagine, dispozitivul edge suprem, care reprezintă "poarta de intrare" a datelor de tip imagine. Designul permite procesarea de mare viteză cu ajutorul inteligenţei artificiale (AI) şi furnizează informaţii sub formă de metadate chiar pe senzor, stimulând dezvoltarea soluţiilor bazate pe senzori cu inteligenţă artificială într-o varietate de industrii.

1: În domeniul senzorilor de imagine. Potrivit cercetărilor Sony (conform anunţului din 14 mai 2020)

Funcţionalităţile platformei de detector AITRIOS edge AI

Venind în completarea anunţului referitor la lansarea senzorului IMX500, platforma AITRIOS le oferă partenerilor o varietate de funcţionalităţi care îi pot ajuta să dezvolte soluţii diverse. Partenerii care aderă la platformă pot interacţiona cu dezvoltatorii care lucrează cu algoritmi de inteligenţă artificială implementaţi pe camere, cu dezvoltatori care programează aplicaţii dedicate soluţiilor de detecţie pe bază de inteligenţă artificială, cu producători de camere/integratori de module care produc camere cu inteligenţă artificială şi cu integratori de sistem care dezvoltă reţele complexe ce integrează camere cu inteligenţă artificială şi aplicaţii bazate pe tehnologii de detecţie. Comparativ cu alte dispozitive IoT, senzorii de imagine pot capta o cantitate mare de informaţii, iar dificultatea gestionării acestor volume de date atât de mari a reprezentat o barieră de intrare pentru parteneri. Folosind evoluţia tehnologiei şi experienţa acumulată în dezvoltarea senzorilor de imagine, Sony permite ieşirea fluxurilor de date într-o metodă optimizată pentru inteligenţa artificială (AI). În plus, Sony oferă o platformă integrată care face mai uşoară construirea de soluţii de detecţie edge to cloud, fapt care le permite partenerilor să fluidizeze procesul de dezvoltare şi implementare a aplicaţiilor şi soluţiilor foarte performante ce răspund nevoilor lor atât de diverse. Sony lucrează acum şi la planurile pentru extinderea conţinutului în viitor şi la adăugarea pe platforma AITRIOS şi a altor senzori de imagine cu funcţionalitate de detecţie, pe lângă IMX500.

Platforma îi susţine pe parteneri în eforturile lor de a realiza sisteme optime în care soluţiile edge şi cloud să funcţioneze în sinergie perfectă şi prin care să contribuie la rezolvarea problemelor de mediu, ajutând, în acelaşi timp, şi la soluţionarea problemelor care pot apărea în sistemele cloud. Mai mult, aceasta va accelera popularizarea şi expansiunea în industrii variate a soluţiilor de detecţie edge bazate pe inteligenţa artificială, oferind valoare şi noi oportunităţi clienţilor şi societăţii, în general.

În plus, Sony va lucra împreună cu partenerii săi pentru a dezvolta şi livra soluţii fiabile bazate pe inteligenţa artificială (AI), care să se situeze în afara îngrijorărilor de natură etică referitoare la situaţiile în care inteligenţa artificială utilizează metode statistice sau ia decizii care nu au fost anticipate la momentul realizării sistemului.

Denumirea "AITRIOS" este data de sintagma cheie care defineşte platforma,"AI", iar "Trio S" înseamnă "cei trei S" pe care Sony îşi doreşte să-I livreze prin intermediul AITRIOS: "soluţii", "sustenabilitate", "valoare socială" ("social value").

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

23 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7871
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3453
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0070
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.2660

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb