Sora lui Kim Jong Un acuză Coreea de Sud de "perfidie"

J.P.
Internaţional / 11 august 2021

Sora lui Kim Jong Un acuză Coreea de Sud de "perfidie"

Influenta soră a liderului nord-coreean Kim Jong Un, Kim Yo Jong, a criticat marţi atitudinea "perfidă" a Seul-ului cu privire la exerciţiile militare comune Coreea de Sud - Statele Unite, avertizându-i pe cei doi aliaţi că se vor confrunta cu ameninţări grave la adresa securităţii, potrivit AFP, citat de Agerpres.

Kim Yo Jong, unul dintre cei mai apropiaţi consilieri ai fratelui ei, a denunţat exerciţiile militare "periculoase" desfăşurate împreună de Seul şi Washington în august, pe care Phenianul le vede ca o repetiţie pentru o invazie a Nordului.

"Profit de această ocazie pentru a-mi exprima profundul regret cu privire la tratamentul perfid al autorităţilor sud-coreene", a spus ea într-un comunicat publicat de agenţia oficială de presă nord-coreeană KCNA.

Armatele sud-coreene şi americane au început marţi antrenamentele preliminare înainte de exerciţiile anuale de vară săptămâna viitoare.

Prin efectuarea acestor manevre militare, Seul-ul şi Washingtonul "ar fi cu siguranţă mai mari ameninţări la adresa securităţii", a avertizat ea, adăugând că Nordul îşi va consolida capacităţile de apărare şi atacuri preventive.

Întrebat despre aceste observaţii, purtătorul de cuvânt al diplomaţiei americane Ned Price a reafirmat că aceste exerciţii militare fac parte din alianţa "de nezdruncinat" dintre Statele Unite şi Coreea de Sud.

Dar el a insistat asupra caracterului "pur defensiv în esenţă" al manevrelor comune. "Statele Unite nu au nicio intenţie ostilă faţă de Coreea de Nord", a spus el, adăugând "să sprijine dialogul inter-coreean".

Declaraţiile lui Kim Yo Jong vin în ciuda unui dezgheţ neaşteptat în peninsula coreeană favorizat de o serie de scrisori personale schimbate între fratele său şi preşedintele sud-coreean Moon Jae-in.

Cele două părţi au restabilit comunicaţiile transfrontaliere care au fost întrerupte de mai bine de un an în iulie, asigurând că liderii au fost de acord să lucreze pentru a-şi îmbunătăţi relaţiile.

Seul-ul şi Washingtonul sunt aliaţi prin tratat, Statele Unite staţionând aproape 28.500 de soldaţi în Coreea de Sud pentru a apăra ţara împotriva vecinului său cu arme nucleare.

Ei au redus deja sfera exerciţiilor lor militare comune anuale pentru a facilita discuţiile nucleare cu Phenianul.

Preşedintele sud-coreean are în agendă negocierea primului summit între Coreea de Nord şi un preşedinte american în şedinţă, la Singapore în 2018.

Dar Nordul a întrerupt din nou contactele cu Seul-ul după ce cel de-al doilea summit dintre Kim şi preşedintele american Donald Trump de la Hanoi a eşuat, lăsând discuţiile despre dosarul nuclear suspendate.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. ce om rau si razbunator e fata asta!

    are o doza de rautate si sadism mult mai mare decat fratele Kim 

    1. si daca ar fi sa iau in seama ideile (pseudo)disciplinei numite "prosopologie" - e asa-zisa disciplina care interpreteaza caracterul unui om in functie de cum arata la chip - as putea spune ca modul in care are pometii obrajilor proportionati fata de urechi si caracterul urechilor ... denota inclinatii catre faptul de a fi psihotica (in sens medical).

      rea, sadica si nebuna - e o combinatie de groaza 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb