Soravia va transforma în birouri spaţiile hoteliere din complexul Metropolis Center

Ziarul BURSA #Companii / 23 aprilie 2013

Grupul austriac Soravia va transforma în birouri aparthotelul operat de Starlight Suites din proiectul Metropolis Center din Bucureşti, procesul de reconversie a spaţiilor fiind prevăzut să se desfăşoare între iunie şi octombrie, a declarat Muler Onofrei, managing director Soravia.

"În iunie zona hotelieră se va închide pentru a începe conversia clădirii. Motivul pentru care s-a luat această decizie este faptul că dorim o aliniere optimă a funcţionalităţii spaţiilor din cadrul Metropolis Center. Utilizarea Corpului B ca şi clădire de birouri a fost decisă în urma analizei pieţei, a costurilor, a tendinţelor viitoare şi a impactului asupra valorii întregului complex de cladiri", a explicat Onofrei, citat de Mediafax. Suprafaţa închiriabilă va fi de 5.300 de metri pătraţi şi construcţia se va finaliza în cursul lunii octombrie.

Metropolis Center are o suprafaţă de 27.800 metri pătraţi, fiind construit pe amplasamentul fostei tipografii Cartea Românească de pe bulevardul Iancu de Hunedoara, şi a fost finalizat în 2009.

Zona de birouri, cu o suprafaţă de 11.000 de metri pătraţi, este închiriată de companii precum Advent International, DLA Piper, Parexal Interanţional, Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, Mega Image şi Reckitt Benckiser.

Lanţul hotelier Starlight Suiten a deschis în cadrul centrului prima unitate din România în anul 2009, investiţia doar pentru hotel ridicându-se la 7-8 milioane de euro. Metrolis Center, finanţat de UniCredit Bank Austria, este al treilea proiect dezvoltat de Soravia în România.

În plus, compania mai deţine un teren în Bucureşti în zona Mihai Bravu, pe care intenţiona să construiască un proiect de birouri de 100.000 metri pătraţi, dezvoltarea acestuia fiind însă amânată din cauza crizei. De asemenea, Soravia a achiziţionat un teren de 300.000 de metri pătraţi în nordul Capitalei, unde are în vedere construirea unui centru comercial sau a unui outlet.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb