SORIN GRINDEANU: "Alianţa dintre PSD şi PNL nu a fost făcută de drag"

G.B
Politică / 4 decembrie 2021

Sorin Grindeanu

Sorin Grindeanu

Vicepremierul Sorin Grindeanu spune că alianţa dintre PSD şi PNL nu a fost făcută "de drag", în condiţiile în care mai mulţi social democraţi ar fi preferat alegeri anticipate în loc de intrarea la guvernare alături de liberali, ci pentru a pune capăt crizei politice, potrivit Digi24.

"Credeţi că noi am făcut de drag această alianţă cu PNL? În niciun caz. PSD a câştigat alegerile din decembrie 2020, a fost pe primul loc. S-a făcut forţat o coaliţie formată din trei partide plus grupul minorităţilor, care a ţinut opt luni, guvernarea a fost dezastruoasă şi s-a ajuns în impas politic, pe lângă criza din economică şi criza din sănătate. Criza politică a durat aproape trei luni. Trebuia să punem capăt acestei crize politice", a spus Grindeanu într-un interviu pentru Digi24.ro.

"Nu a fost simplu. PSD vorbeşte din perspectiva câştigătorului alegerilor. Am făcut sondări destul de largi în rândul membrilor PSD, decizia nu era chiar favorabilă intrării la guvernare. Ar fi vrut alegeri anticipate, ceea ce era o soluţie corectă, doar că nu depindea doar de noi", a adăugat el.

Grindeanu spune că "e normal" ca între cele două partide să nu exist armonie, deoarece s-au luptat politic în cea mai mare parte a ultimilor 30 de ani.

"Există un istoric, nu e uşor să treci peste acest lucru", a spus el.

Întrebat dacă există "liniii roşii" în ceea ce priveşte colaborarea cu PNL, Grindeanu a răspuns: "Documentul după care ne ghidăm e programul de guvernare. Nu ne ducem acuma să ne căsătorim şi să rămânem forever, că nu merge aşa. Am ajuns la o formă a programului de guvernare acceptată în Parlament a programului de guvernare, care nu satisface 100% nici PSD, nici PNL, pentru că vorbim de partide cu doctrine diferite. . Programul de guvernare este ghidul la care trebuie să ne uităm cu toţii. Dacă se trece de programul de guvernare, aia e o linie roşie", a spus Grindeanu.

"Nu am motive să am semne de întrebare că lucrurile nu merg bine, dar vă spune că noi suntem atenţi să nu se depşească vreo limită", a adăugat el.

Declaraţia vine după ce preşedintele PNL, Florin Cîţu, a declarat joi la Digi24 că la cel mai mic "derapaj" de la programul de guvernare, PNL se va reuni şi va decide dacă merge mai departe în coaliţia de guvernare alături de PSD. El a spus că renegocierea PNRR ar fi, de exemplu, o astfel de "linie roşie".

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. "Alianţa dintre PSD şi PNL nu a fost făcută de drag"

    nu-i asa ? ;) ? :D ! ...dar tare de folos e pentru curgerea Istoriei proxime  

    1. Stie toata tara ca nu de drag a fost facuta.

      Pentru ciolane a fost facuta sub atenta indrumare a Nasului de la Cotroceni! 

      da, pentru ciolane.

      dar a aratat adevarul adevarat in fata tuturor romanilor.  

      pe fata se scuipa , pe sub masa isi dau mainile!  

      acum si-au dat mainile si pe fata, nu doar pe sub masa...  

      sa vada si cel mai imbecil roman ca sunt niste jigodii strans unite in jurul scopului suprem : BANUL ! Ciolanul!  

      Ce intelegem de aici?  

      Aparenta de democratie data de mai multe partide (pluripartitismul aparent) e asa... o vopsea proasta care a inceput sa crape ... situatia e vizibila si orbilor!  

      SUntem condusi de continuatorii PCR-ului , securistii mizerabili si fii si nepoti lor murdari si ucigasi in suflet si minte!  

      PCR 2 = toata clasa politica actuala!  

      Nu o sa ii iert niciodata pe cei de la AUR ca NU S-AU IMPOTRIVIT INTRODUCERII UTILIZARII CERTIFICATULUI VERDE ba chiar aduceau amendamente sa fie mai mari amenzile pt angajatorii care ar accepta la job angajati fara certificat verde!!!  

      bai , pana si AUR a uitat pentru ce lupta:  

      a. IMPOTRIVA VACCINARII OBLIGATORIE ANTI-COVID 

      b. ELIMINAREA INTEGRALA A INSTRUMENTULUI CERTIFICAT VERDE !!!!!! (instrument de control dictatorial) 

      Toata clasa politica romaneasca va fi eliminata !

      AUR mi-a dat o mica speranta... pe care inca o am... dar trebuie sa fie unitari si coerenti in vederea democratiei in Romania! Altfel.... AUR = una cu restul taranei ...  

    dracu' va mai crede

    Bineinteles, nea' securist alcoolic si instabil emotional, ca aceasta "Alianta contra naturii" "nu a fost făcută de drag", ci a fost facuta la ordinul Securitatii si al Papusarilor externi, avand 4 obiective fundamentale: sa fure masiv si unii si ceilalti, dar si gastile din Securitate aflate in spatele fiecarui partid, sa suprime si ultimele drepturi ramase romanilor, sa puna biciul si saracia pe acestia si sa-i vaccineze obligatoriu pe toti! Nu exista in acest moment decat 2 variante pt romani: ori ei, ori noi! Adica, o lupta pe viata si pe moarte cu aceste bestii criminale!

    1. corect, ai dreptate!

      e ori ei, ori noi!  

      Sa urmaresti ce va fi intre Martie 2022-Aprilie 2023!  

      Ii dovedim si o sa ii calcam in picioare pe satanistii astia!

      Nu fii asa de sigur, mai ales cand e vorba de mamaligari! Insa, cu o Rusie avand trupe multe si tehnica moderna masate la granita cu Ucraina, interesata de o invazie militara spre Vestul Europei pt a-si securiza granitele in fatza NATO si cu un Guvern de cretini si o politica externa sinucigasa in raport cu Rusia, sunt 99% sanse sa ai dreptate, pt ca in aceste conditii misiunea noastra de a "ne ocupa" de ei si de familiile lor mafiote, devine mult simplificata!

      Practic, ne vom baza pe zicala romaneasca: "Fa-te frate cu dracu' pana treci puntea"!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb