SORIN GRINDEANU: ''Ar fi cazul să închidem negocierile pe programul de guvernare''

G.U.
Politică / 17 noiembrie 2021

''Ar fi cazul să închidem negocierile pe programul de guvernare''

Prim-vicepreşedintele social-democrat Sorin Grindeanu a declarat astăzi că PSD, PNL şi UDMR ar trebui să se apropie de final cu negocierile pe programul de guvernare şi pe acordul politic, informează Agerpres.

"Astăzi (miercuri - n.r.) la ora 16,00 este o nouă întâlnire. Eu cred că deja ar fi cazul să ne apropiem de final, să închidem negocierile legate de programul de guvernare, să discutăm inclusiv acordul politic şi să îl închidem, urmând să trecem la etapa cealaltă de negociere politică între cele trei formaţiuni parlamentare politice plus grupul minorităţilor", a spus Grindeanu într-o conferinţă de presă la sediul central al PSD.

Acesta a adăugat că din programul de guvernare au mai rămas de încheiat câteva capitole printre care şi Munca.

"Noi ne aflăm într- perioadă în care nivelul de trai al românilor a scăzut foarte mult (...). Există semne că în perioada următoare nivelul de trai va scădea şi mai mult, dacă e să privim doar din perspectiva facturilor la energie. În viziunea noastră, în asemenea moment, statul trebuie să vină să ajute cetăţeanul, ăsta este rolul pe care îl vedem noi al statului. De aceea sunt puncte la care noi insistăm foarte mult şi pe care le vom avea în viitorul program de guvernare, dar în acest moment discuţiile pe Muncă nu sunt închise", a afirmat acesta.

Grindeanu a precizat că PSD nu are un termen limită pentru a finaliza negocierile privind alcătuirea unei coaliţii de guvernare cu PNL şi UDMR.

"Nu există un termen limită pentru negocieri. În schimb, există altceva şi anume faptul că vorbim de cele mai mari partide din România - PSD şi PNL - vorbim de viziuni diferite în modul de a administra România şi asta ţine de doctrina fiecăruia dintre cele două partide. E normal, în momentul în care faci o asemenea coaliţie, să existe în primul rând 'ciocniri' din punct de vedere doctrinar şi din perspectiva viziunii pe care o are fiecare partid în parte. Pot să vă spun că în mare parte s-a ajuns la o negociere încheiată pe aproape toate domeniile. (...) Sper ca toate aceste negocieri să se termine într-o formă sau alta cât mai repede, astfel încât să putem să avem un guvern cu drepturi depline săptămâna viitoare", a spus el.

Liderul social-democrat a susţinut că, din punct de vedere "constituţional", cel care are primul dreptul de a face o propunere de premier este PSD prin ponderea pe care o are în Parlament, iar coaliţia, dacă va fi alcătuită, ar trebui să meargă la consultările de la Palatul Cotroceni cu o singură propunere prim-ministru.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. te repezi Sorinele caci n-o sa ajungeti acum la guvernare... Poate prin primavara dupa anticipate! Si stapaneste-ti "alcoolicii anonimi" de pe aici...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb