Sorin Roşca Stănescu vrea anularea pedepsei din dosarul "Rompetrol"

S.A.
Anticorupţie / 18 aprilie 2017

Sorin Roşca Stănescu (Sursa foto: captură Youtube)

Sorin Roşca Stănescu (Sursa foto: captură Youtube)

Acesta a cerut recuzarea unei judecătoare pe motiv de imparţialitate

Fostul senator Sorin Roşca Stănescu vrea să obţină anularea pedepsei din dosarul "Rompetrol", în care a fost condamnat în 2014 la doi ani şi patru luni de închisoare cu executare, şi a cerut recuzarea judecătoarei Aida Popa pe motiv de imparţialitate, instanţa supremă urmând să judece solicitarea în 2 mai.

Sorin Roşca Stănescu a solicitat recuzarea judecătoarei Aida Popa, pe motiv că în perioada în care a fost vicepreşedinte al instanţei supreme a emis o circulară prin care se stabilea că perioada în care un dosar se află la Curtea Constituţională pentru rezolvarea unor excepţii de neconstituţionalitate nu se ia în calcul la prescrierea faptelor, informează News.ro.

Avocaţii lui Roşca Stănescu au arătat că, 4 iulie 2011, Aida Popa, în calitate de vicepreşedinte al instanţei supreme, a participat la o şedinţă în urma căreia judecătorii au emis o circulară prin care s-a stabilit că "perioada în care dosarele s-au aflat pe rolul Curţii Constituţionale nu intră în calculul termenului de prescripţie respectiv".

În acest context, fostul senator consideră că a fost condamnat de Curtea de Apel Bucureşti deşi termenul de prescripţie "a curs" mai bine de un an, timp în care dosarul "Rompetrol" a fost suspendat şi trimis la Curtea Constituţională.

În 2 mai, instanţa supremă urmează să se pronunţe cu privire la cererea de recuzare a judecătoarei Popa, magistraţii cerând avocaţilor lui Roşca Stănescu să depună toate cererile în scris până la aceeaşi dată.

În 7 octombrie 2014, Curtea de Apel Bucureşti i-a condamnat definitiv în dosarul "Rompetrol" pe fostul senator Sorin Roşca Stănescu la doi ani şi patru luni de închisoare cu executare şi pe fostul ministru Sorin Pantiş la doi ani şi opt luni de închisoare, tot cu executare.

Stănescu a fost condamnat pentru utilizare de informaţii privilegiate şi pentru constituire a unui grup infracţional organizat, iar Pantiş pentru complicitate la manipularea pieţei de capital şi constituire a unui grup infracţional organizat.

Alţi zece inculpaţi au primit atunci pedepse cu suspendare.

Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) ceruse, la ultimul termen de judecată, să se constate încetarea procesului penal pentru Dinu Patriciu, în urma decesului acestuia.

În 28 august 2012, Dinu Patriciu a fost achitat de Tribunalul Bucureşti în dosarul "Rompetrol", în care procurorii ceruseră pedeapsa maximă, de 20 de ani de închisoare, pentru mai multe infracţiuni, printre care delapidare, spălare de bani şi manipularea pieţei de capital.

Totodată, instanţa i-a achitat atunci pe ceilalţi 12 inculpaţi - Alexandru Bucşa, Petrică Grama, Florin Iulian Aldea, Cerasela Elena Rus, Claudiu Simulescu, Sorin Roşca Stănescu, Sorin Pantiş, Victor Eros, Paul Miclaus, Elena Albu, Gabriela Anghelache şi Mihaela Popovici.

La apel însă, inculpaţii au fost condamnaţi.

În iuniei 2015, Sorin Roşca Stănescu a fost eliberat condiţionat, după ce a stat nouă luni în Penitenciarul Jilava.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb