Spălătoria Kromatic a făcut o investiţie de 800.000 de euro pentru sustenabilitate si protecţia mediului

Ioana Dogaru
Companii / 24 februarie 2016

Spălătoria Kromatic a făcut o investiţie de 800.000 de euro pentru sustenabilitate si protecţia mediului

Spălătoria profesională Kromatic anunţă o investiţie de peste 800.000 de euro în instalarea unei linii automatizate de spălare a uniformelor de lucru, având ca scop creşterea sustenabilităţii şi a gradului de protecţie a mediului în procesele pe care le desfăşoară, se arată într-un comunicat al companiei.

Investiţia, concretizată într-o capacitate nouă de spălare pentru uniforme, este bazată pe tehnologie de clătire tip Jet Rinsing, aceasta fiind vârful de lancie tehnologic în domeniu. Această nouă tehnologie va duce la reducerea substanţială a consumului de resurse, cu un efect benefic major asupra mediului prin: reducerea consumului de apa cu 80%, creşterea calităţii clătirilor şi asigurarea controlului asupra acestora, alături de reducerea cu 20% a consumului de energie şi detergenţi. Totodată, capacitatea de spălare a echipamentelor de lucru produse şi oferite spre închiriere companiilor din toate ramurile industriale majore creşte cu 500kg/oră odată cu utilizarea tunelului, se arată în comunicat.

Noua linie de spălare are capacitatea de filtrare şi neutralizare automată a apelor reziduale după procesul de spălare, acest lucru ducând la reducerea costurilor de regenerare a apelor uzate în staţiile de epurare, se mai arată în comunicatul companiei.

"Este de datoria fiecăruia dintre noi să protejăm mediul în care trăim, chiar dacă aceasta cere multe sacrificii din partea noastră. Vom fi întotdeauna deschişi pentru implementarea tehnologiilor inovatoare eco-friendly", a declarat Aurelian Moraru, director general al spălătoriei Kromatic.

"Managementul textilelor hoteliere este extrem de anevoios în condiţiile actuale. Unul dintre cei mai mari inamici în acest sens este uzura neuniformă a textilelor, care duce în timp la o mare discrepanţă a uzurii lenjeriilor folosite şi, implicit, la o investiţie prematură într-un nou lot de textile. Pe lângă costurile inutile asumate astfel, compania generează cantităţi enorme de deşeuri. Tehnologia RFID rezolvă această problemă, conferind identitate textilelor şi creând şi posibilitatea identificării, trasabilităţii şi inventarierii acestora", a completat Aurelian Moraru.

Platforma online dezvoltată de Kromatic pentru rezolvarea problemei rotaţiei neuniforme generează un grafic viu al rotaţiei textilelor unui hotel. Acest grafic împreună cu consultanţa oferită de companie îi oferă managerului de housekeeping posibilitatea să gestioneze textilele în mod uniform, calitatea serviciilor hotelului rămânând în acest fel la standardele ridicate promise. "Soluţie tehnologică marca Kromatic, platforma online KTS de urmărire şi gestionare a textilelor este menită să pună în evidenţă şi gradul de utilizare al fiecărei textile şi să monitorizeze deşeurile rezultate în urma activităţilor din spălătoriile industriale", menţionează Aurelian Moraru.

Noua investiţie Kromatic este cofinanţată printr-un grant Innovation Norway obţinut în cadrul programului "Green Industry Innovation", preiczează sursa citată.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb