Spaniolii vor să înfiinţeze un parc industrial în judeţul Braşov

Ziarul BURSA #Companii / 26 februarie 2004

Confederaţia Întreprinderilor Mici şi Mijlocii PIMEC-SEFES, din Catalunia, Spania, organizaţie a unor firme din diverse sectoare de activitate repre-zen-tînd peste 70.000 de agenţi economici, cu aproximativ 400.000 de salariaţi, doreşte să înfiinţeze un parc industrial în judeţul Braşov, ce va crea 2.000 de noi locuri de muncă.

Reprezentanţi ai Confederaţiei s-au întîlnit, ieri, cu prefectul judeţului, Otilian Nea-goe, pe care l-au informat că au optat pentru Braşov, deoarece consideră că este un loc potrivit, care oferă oportunităţi interesante şi o forţă de muncă bine pregătită, informează Rom-pres.

Pentru construirea parcului industrial este nevoie de un teren cu o suprafaţă de aproximativ 100 de hectare, iar inves-tiţia prognozată se va ridica la peste 50 de milioane de euro. Dacă iniţiativa se va concretiza, oamenii de afaceri spanioli vor înfiinţa 50 pînă la 60 de IMM-uri, în care se estimează că vor putea fi angajate circa 2.000 de persoane. Principalele investiţii se vor face în întreprinderile de prelucrarea metalelor, de producţie de mase plas-tice, de textile şi de confecţii. Timp de două zile, cît va sta în judeţ, delegaţia PIMEC-SEFES se va mai întîlni cu primarul municipiului reşedinţă de judeţ, Ioan Ghişe, cu preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a judeţului şi cu primarii localităţilor Ghimbav şi Codlea, două dintre posibilele locuri pentru înfiinţarea parcului industrial.

În judeţ funcţionează în prezent trei parcuri industriale, de mici dimensiuni, pe platformele societăţilor comerciale CARFIL, METROM şi TOHAN - Zărneşti, care au făcut parte din industria de apărare, iar în curs de constituire se află parcul industrial de pe platforma Roman SA.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb