SPECIALIŞTI: 99% dintre ameninţările informatice care vizează terminalele mobile ţintesc Android

Ziarul BURSA #Companii #Telecomunicaţii / 17 noiembrie 2015

Patru din cinci terminale mobile active pe piaţă rulează pe Android, iar 99% dintre ameninţările informatice care vizează terminalele mobile ţintesc acest sistem de operare, arată o analiză a specialiştilor din domeniu, dezbătută, ieri, în cadrul unui workshop organizat de către Centrul pentru Studii de Justiţie şi Securitate (CJS), în parteneriat cu Bitdefender şi Centrul de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO).

Potrivit specialiştilor, citaţi de Agerpres, ameninţări informatice, precum AndroRAT şi Dendroid, permit controlarea dispozitivelor infectate de la distanţă fără ca posesorii terminalelor să cunoască acest lucru, permiţând desfăşurarea de operaţiuni ca trimiterea de date cu caracter sensibil, mesaje sau iniţierea de apeluri. În general, acestea se instalează prin intermediul celor 1,3 milioane de aplicaţii disponibile în piaţă, procurate în special din magazine neoficiale.

O analiză asupra ameninţărilor referitoare la terminale mobile arată că patru din cinci terminale mobile active în piaţă rulează pe Android, iar 99% dintre ameninţările informatice care vizează mobile ţintesc acest sistem de operare.

La nivel general, cel puţin 350.000 de mostre unice de malware au fost trimise zilnic pe piaţă în anul precedent, în creştere cu 24% faţă de anul 2013. Circa 60% dintre ameninţări ţintesc companii mici şi mijlocii, pe fondul unei alocări reduse sau inexistente a bugetelor pentru securitate informatică.

Reprezentanţii CJS, în parteneriat cu Bitdefender şi CERT-RO, au organizat, ieri, un workshop destinat acumulării de cunoştinţe legate de ameninţările informatice care vizează terminale mobile, unde au participat reprezentanţi ai Serviciului de Combatere a Criminalităţii Informatice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT).

Centrul pentru studii de Justiţie şi Securitate este o organizaţie neguvernamentală non-profit, al cărei scop este de a facilita dialogul informat, cooperarea internaţională şi schimbul de experienţă în cadrul comunităţii de experţi în domeniile justiţiei şi securităţii din Europa, acţionând ca o interfaţă între instituţii publice, societatea civilă şi decidenţi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
boromir.ro
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

10 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8266
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2812
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9363
Gram de aur (XAU)Gram de aur415.8147

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb