Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti a fost dotat cu un robot de sterilizare cu UVC

J.P.
Miscellanea / 12 noiembrie 2020

Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti a fost dotat cu un robot de sterilizare cu UVC

Kaufland România şi Modulab au donat către Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti (Floreasca) un robot ce sterilizează eficient cu lumină UVC atât suprafeţele, cât şi aerul, în doar câteva minute. Acesta a fost dezvoltat de inventatorii români de la Agora Robotics, parte a Modulab, şi finanţat de Kaufland România, conform unui comunicat trimis redaţiei.

Robotul este o platformă mobilă inteligentă de sterilizare fără contact care a fost finalizat în luna octombrie, a trecut printr-o procedură de testare, iar ulterior a fost donat către Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti, secţia de Cardiologie, pentru a susţine eforturile medicilor în lupta cu pandemia.

Datorită lămpilor UVC, acesta distruge toate bacteriile, fungii şi virusurile, nu doar Sars-Cov-2, ci şi cele responsabile de infecţiile nosocomiale.

,,Salvador", aşa cum a fost denumit robotul MUV Sanitiser donat către spitalul Floreasca, are o capacitate totală de 5200W, ceea ce îl face unul dintre cei mai puternici roboţi din categoria lui din lume şi are o sursă de radiaţie UVC extrem de puternică (1KW). Acesta are o autonomie de peste 5 ore şi poate steriliza un spaţiu de 25 metri pătraţi în mai puţin de 10 minute.

Robotul este dotat cu 20 de senzori diferiţi care ajută platforma în navigarea autonomă a oricărui tip de spaţiu, dar şi în interacţiunea cu mediul. El este autonom şi nu are nevoie să fie operat manual de un om: îşi configurează automat traseul cel mai eficient pentru dezinfectarea fiecărei incinte şi poate reduce timpul de sterilizare al unui spaţiu cu peste 30% faţă de dispozitivele care trebuie acţionate manual. Mişcarea continuă a sursei de radiaţie UVC asigură o distribuţie uniformă în toată incinta, acţionând asupra suprafeţelor, dar şi a aerului.

Robotul a fost produs de grupul care a creat primii roboţi autonomi din România, Agora Robotics, ce aparţine companiei româneşti Modulab, cu peste 15 ani de experienţă în cercetare, dezvoltare şi prototipare.

Literatura de specialitate şi ultimele studii publice indică faptul că iradierea UVC este eficientă împotriva tuturor tipurilor de agenţi patogeni, inclusiv a tuturor tipurilor de coronavirus cunoscute.

Dr. Alexandru Scafa-Udrişte, şef Secţie Cardiologie Spitalul de Urgenţă Bucureşti: "Este o perioadă dificilă pentru întreaga omenire, iar presiunea cea mai mare este pe sistemul sanitar. Pacienţii cu probleme cardiace se numără printre cei cu un grad mai mare de risc în eventualitatea unei infecţii cu SARS-CoV-2 comparativ cu restul populaţiei, de aceea măsurile de precauţie sunt maxime pe secţia noastră. O soluţie precum o platformă autonomă de sterilizare cu raze UV care scurtează durata procesului este o reală necesitate în activitatea medicală curentă, nu doar pentru secţia de cardiologie."

"Pentru noi, la Kaufland România, investiţia în sănătate a fost mereu o prioritate, iar 2020 ne-a dat tuturor ocazia să fim cât mai solidari. În acest an foarte dificil, Kaufland România a sprijinit cu peste 2 milioane de euro proiectele care combat efectele negative ale pandemiei. Printre acestea se numără şi robotul Salvador, conceput şi produs 100% de o companie românească. Ne bucurăm că împreună cu Modulab îl donăm pe Salvador către spitalul Floreasca", a adăugat Katharina Scheidereiter, CSR Manager Kaufland România.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb