Spitalul WPK din Viena a primit peste 950 pacienţi români în primele 10 luni din 2021, în creştere cu 50%

Comunicate de presă / 18 noiembrie 2021

Spitalul WPK din Viena a primit peste 950 pacienţi români în primele 10 luni din 2021, în creştere cu 50%

Românii apelează într-un număr tot mai mare la serviciile medicale din Viena, alături de alţi pacienţi din Europa Centrală şi de Sud-Est. Wiener Privatklinik, unul dintre cele mai mari spitale private austriece a primit, în primele 10 luni ale acestui an, peste 950 pacienţi din România pentru investigaţii, intervenţii şi tratamente, în creştere cu 50% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, conform unui comunicat remis redacţiei.

După încetinirea din 2020 datorată pandemiei, turismul medical în Viena îşi revine cu paşi rapizi odată cu reglementarea condiţiilor de călătorie, pacienţii putând călători mai uşor în afara ţării în scopuri medicale.

Wiener Privatklinik, una dintre principalele destinaţii medicale din Europa, a întâmpinat anul acesta peste 950 pacienţi români, în creştere cu 50% faţă de anul 2020. România se află în topul ţărilor de unde aceştia vin, fiind urmată de Rusia şi Ucraina. Procentul pacienţilor de naţionalitate română a crescut constant în ultimii ani reprezentând, în momentul de faţă, 35% din totalul pacienţilor străini. Astfel, 1 din 3 pacienţi internaţionali ai spitalului WPK este român.

"De la începutul anului, asistăm la o creştere semnificativă a numărului de pacienţi internaţionali, mulţi dintre ei români. În ce priveşte pacienţii europeni, ne apropiem deja de nivelul de adresabilitate de dinaintea pandemiei. Mulţi dintre aceştia vin la spitalul nostru din Viena pentru a continua tratamentele începute înaintea pandemiei sau pentru a efectua intervenţiile amânate. Principala noastră preocupare este să le fim alături şi să le oferim cele mai bune servicii medicale pentru a-şi recăpăta sănătatea, asigurând un mediu spitalicesc sigur pentru pacienţi şi angajaţi în acest demers", a declarat Ema Hafner, Directorul Departamentului de Marketing şi Pacienţi Internaţionali al Wiener Privatklinik.

Un număr mare de pacienţi internaţionali sunt bolnavi oncologici, care au beneficiat de diagnosticare şi tratamente în cadrul WPK Central European Academy Cancer Center, cel mai complex şi reputat centru privat de diagnostic şi tratament al cancerului din Europa Centrală şi de Est. Alături de serviciile de oncologie, în topul serviciilor medicale accesate au fost intervenţiile chirurgicale în următoarele specialităţi: chirurgie cardiovasculară, chirurgie toracică, chirurgia sarcomului şi chirurgie ortopedică. De asemenea, au existat solicitări în creştere pentru a doua opinie medicală, deoarece tot mai mulţi pacienţii vor să se asigure că diagnosticul şi tratamentul pe care îl urmează sunt corecte sau doresc să încerce o altă abordare terapeutică.

Peste 200 de pacienţi au apelat în aceste 10 luni la consultaţiile medicale online, date de specialiştii austrieci. Cele mai solicitate specialităţi medicale în clinica virtuală WPK Online Healthcare Center au fost cele de: oncologie, second opinion radiologie, medicină internă, cardiologie, reumatologie, ortopedie, endocrinologie, dermatologie, gastroenterologie, psihiatrie şi ORL.

Spitalul cuprinde 10 centre medicale de competenţă, acoperind toate ariile clinice, de la consult şi prevenţie, diagnosticare şi tratament. Acestea sunt deservite de o echipă formată din peste 300 de medici, unii dintre cei reputaţi experţi din Europa. Soluţiile de ultimă generaţie de diagnostic şi tratament, tipul scurt de aşteptare şi condiţiile de spitalizare de 5 stele sunt principalele motive pentru care pacienţii români doresc să se trateze la spitalul din Viena. În 2021 Wiener Privatklinik a fost certificat drept unul dintre cele mai bune spitale din lume, conform publicaţiei americane Newsweek.

Pacienţii români au asiguraţi 3 manageri de caz vorbitori de limba română, astfel încât întregul proces să fie unul facil. Aceştia oferă consiliere personalizată fiecărui pacient în parte şi îl ajută cu toate etapele până la intrarea în întâlnirea fizică sau online cu specialistul.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb