Sprijin guvernamental pentru investiţiile din Timiş

A.G.R.
Ziarul BURSA #Companii #Construcţii / 10 iulie 2009

Prefectul judeţului Timiş, preşedintele Consiliului Judeţean şi primarul municipiului Timişoara, prezenţi miercuri la şedinţa de Guvern, au primit promisiuni din partea membrilor Executivului pentru susţinerea marilor proiecte de investiţii aflate în derulare în Timiş. Potrivit Agerpres, principalele investiţii din zonă sunt reabilitarea termică a blocurilor, decolmatarea Canalului Bega şi reabilitarea clădirilor istorice. Pe lista cu care primarul municipiului Timişoara, Gheorghe Ciuhandu, a venit la Bucureşti s-au mai aflat probleme legate de realizarea unui bazin olimpic de înot şi a unei săli polivalente, cu finanţare de la Compania Naţională de Investiţii, sau realizarea unei noi căi de acces spre viitoarea autostradă, mai apropiată de Timişoara.

Gheorghe Ciuhandu a declarat, ieri: "Am avut o întâlnire cu ministrul Dezvoltării, Vasile Blaga, şi cu secretarul de stat Răzvan Murgeanu, care au reiterat, ferm, promisiunea potrivit căreia, până la data de 15 iulie, ne vor fi alocaţi banii de reabilitare pentru 75 de blocuri. Este vorba de 20 de milioane de lei. De la Compania Naţională de Investiţii avem promisiuni ferme pentru bazinul de înot şi sala polivalentă". Potrivit edilului Timişoarei, în ceea ce priveşte reabilitarea clădirilor istorice, Ministerul Finanţelor trebuie să semneze un acord cu o bancă germană, pentru suma de cinci milioane de euro.

Una dintre cele mai mari investiţii ale Timişoarei este decolmatarea Canalului Bega, lucrările fiind oprite recent deoarece muncitorii nu şi-au mai primit banii. "Ni s-a confirmat că vom primi suma de 34 de milioa­ne de lei pentru decolmatare şi celelalte lucrări pe care le avem", a precizat Titu Bojin, directorul Apelor Banat, care a fost şi el la discuţiile autorităţilor timişene cu membrii Guvernului.

Cât priveşte viitoarea autostradă Arad - Timişoara, primarul Timişoarei a solicitat Guvernului modificarea proiectului, insistând pentru o ieşire directă pe autostradă, către Arad, la nord de Timişoara. Cu proiectul actual, autostrada Arad - Timişoara se va transforma în autostrada Arad - Lugoj. "Ni s-a spus că, în prezent, proiectul nu mai poate fi revizuit, dar că se va încerca găsirea unei alte soluţii pentru a realiza o astfel de ieşire, cu finanţare de la bugetul de stat", a mai spus primarul Ciuhandu

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb