Star Residence Invest îşi lichidează patrimoniul

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 21 august

Sursa: Impact SA

Sursa: Impact SA

English Version

Star Residence Invest (REIT), societate constituită ca un vehicul de investiţii în active imobiliare orientat spre distribuirea de dividende obţinute din chirii, îşi lichidează patrimoniul, conform unui raport al companiei publicat, ieri, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Decizia vine în urma faptului că, în prezent societatea nu înregistrează venituri din închirierea patrimoniului deţinut, după ce, în septembrie anul trecut, RCTI Company a denunţat unilateral contractul de închiriere pentru cele 14 apartamente şi 26 de parcări din patromoniul Star Residence Invest.

La începutul acestei luni compania a informat piaţa că, între 30 iulie şi 1 august 2024 a încheiat cinci tranzacţii de vânare ale unor active din portofoliu, respectiv patru apartamente şi şapte parcări, preţul total fiind de 733.000 euro, TVA inclus.

"Vom continua demersurile de valorificare a patrimoniului imobiliar deţinut, căutând să identificăm cele mai bune soluţii în acest sens în vederea îndeplinirii BVC-ului asumat", se arată în raportul de ieri al societăţii de la BVB.

Pentru acest an, Star Residence Invest şi-a bugetat venituri din vânzarea imobilelor de circa şase milioane de lei şi un profit net de 1,7 milioane de lei.

La finele anului trecut, societatea a anunaţat încheierea unei tranzacţii de cumpărare a unui teren situat în Bucureşti, alcătuit din şase loturi, cu o suprafaţă cumulată de circa 25.000 de metri pătraţi, pentru preţul de 2,3 milioane de euro plus TVA. În momentul semnării contractului a fost achitata 50% din sumă, restul banilor urmând să fie achitaţi până la data de 20 decembrie 2024.

Pentru primele şase luni, Star Residence Invest a raportat venituri de circa 93.000 lei, cu mult sub cele de 612.000 lei din prima jumătate a anului trecut şi o pierdere de aproape 66.200 lei, faţă de un profit de 376.000 lei, în perioada ianuarie-iunie 2023.

La jumătatea anului, Momentum Capital din Bucureşti avea 35,7% din societate în vreme ce Ion-Gheorghe Manea deţinea aproape 20% din Star Residence Invest, societate a cărei evaluare bursieră este de puţin peste nouă milioane de lei.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. E discutia aceea cum ca daca bursa americana ar fi un ocean, sau macar un lac, a noastra ar fi un lighean. In America ai F adica Ford, la noi ai M adica Medlife. In America ai BRK adica Berkshire a lui Buffett, la noi ai BRK adica Broker Cluj, care a ouat si acest REIT, numit dupa REIT-urile din lumea civilizata. Succes si la mai mare!

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4922
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2248
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8431
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.3531

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb