STAR STONE 1 din 2 români care locuiesc la casă au în plan lucrări de renovare a proprietăţii în următorii 2 ani

F.D.
Companii #Construcţii / 31 octombrie 2022

 Cristian Pop, Director General STAR STONE

Cristian Pop, Director General STAR STONE

1 din 2 români care locuiesc la casă au în plan lucrări de îmbunătăţire, renovare şi amenajări exterioare a proprietăţii în următorii 2 ani, arată un sondaj online comandat de STAR STONE, potrivit unui comunicat de presă remis redacţiei.

Conform sursei citate, aproape 60% dintre aceştia vor aloca până la 1.500 de euro pentru un astfel de proiect, 20% iau în calcul un buget de până la 3.000 de euro, 12% - de până la 5.000 de euro, iar 10% vor aloca peste 5.000 de euro.

Deşi românii sunt, în continuare, interesaţi de îmbunătăţirea spaţiului în care locuiesc, cifrele sunt mai mici decât anul trecut, aceştia apreciind că preţurile în creştere ale materialelor de construcţii, împreună cu majorarea costurilor la utilităţi şi războiul de la graniţă sunt principalii factori care influenţează negativ evoluţia pieţei rezidenţiale de construcţii.

Peste jumătate dintre cei care vor face renovări exterioare în următorii 2 ani se vor axa pe lucrări de tâmplărie, de renovare a acoperişului şi de termoizolaţii, 35% sunt interesaţi de montaje de pervazuri pentru ferestre, 42% de amenajări peisagistice, iar 25% dintre aceştia iau în calcul să monteze pavaje în curţile locuinţelor. Mai mult de o treime vor monta pavaj premium cu aspect de piatră naturală, iar un sfert vor opta pentru pavaj premium vibropresat (25,22%).

"Montarea de pavaje a devenit un lucru tot mai obişnuit în proiectele de amenajări exterioare. Din ce în ce mai populare, modelele de dale de pavaj sunt o opţiune foarte utilă şi de durată pentru personalizarea spaţiului. Statistic, în Europa sunt montaţi, anual, 100 de metri pătraţi de dale de pavaje de persoană în fiecare an. În România, deşi departe de aceste statistici, vorbim de o piaţă în creştere" spune Cristian Pop, Director General STAR STONE.

Cât priveşte locul de achiziţie a materialelor de construcţii, peste 3 sferturi dintre români îşi cumpără materiale de construcţii pentru amenajările interioare şi exterioare de la magazine de tip DIY (Dedeman, Leroy Merlin, BricoDepot etc.). Deşi peste jumătate dintre respondenţi nu au vreo preferinţă legată de provenienţa materialelor de construcţii folosite, 40% preferă să fie produse în România.

Iar atunci când cumpără materiale de construcţii, românii ţin cont de următoarele lucruri:

-calitate (82%);

-aspect (46%);

-uşurinţa în montaj (39%);

-preţ - preferând produsele mai ieftine (36%).

În ceea ce priveşte periodicitatea cu care românii fac lucrări de amenajări interioare sau exterioare, 25% aleg să facă asta anual, îmbunătăţind gradual locul în care trăiesc. Totodată, circa 15% dintre români schimbă câte ceva prin casă şi prin curte în fiecare sezon, iar 23% la fiecare 2 - 3 ani, se mai arată în comunicat.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. Am luat "pretul" propietatilor imobiliare din UK, China, Canada, America, Romania, Moldova, Germania, Frantei, Australia.... si le-am impartit la balance sheet-ul Bancilor Centrale aferente ce arata exact = Flat Line.

    DAAAA ASTA ESTE!  

    Este "davalorizarea ciclica" 

    Cu cat valoare CRESTE cu ata mai saraca devine ponderea populatiei real in piata /la buzunar; cu cat valoarea scade cu atat mai "bogata /isi revine" populatia din saracie. 

    Isarescule Explic'o pe asta la urmatorul "summit bnr". 

    Plus ca sa nu uitam ca atunci cand "platiti datoriile" cu banii "furati din piata de la populatie pe bule de credit" privati piata reala de "Capital circulat" in timp ce Govul este primul care isi face bail outul urmat de banci comerciale; iat prostime ia teapa si truda de dus. 

    s c cret

    SE CUNOASTE , CA E DIRECTOR !!!!!!!!!!!!!! BINE MANCAT , BINE BAUT , BINE UMFLAT !!!!!!!!!!!!!! ASA ERAU SI DIRECTORII COMUNISTI , DE LA SCOALA nr 30 DIN CAPITALA !!!!!!!!!!!!!! PROTOTIPUL ''''''' omului nou '''''''', DE FAPT , NISTE BESTII !!!!!!!!!!!!!! CAPUSI , INGRASATE DE SANGELE POPORULUI SARMAN !!!!!!!!!!!!!!!! DAR , ALTCEVA VREAU EU , SA ZIC : MINTE !!!!!!!!!!!! FARA SA EXAGEREZ PREA MULT , VREO 85 % DIN POPORUL ROMAN , INCLUSIV CEI CARE STAU LA CURTE , ABIA A-SI DUC ZILELE DE PE O ZI PE ALTA , DARAMITE SA FACA ASEMENEA PLANURI , IN CARE AI COSTA MII SI MII DE LEI !!!!!!!!!!!!! EL , JUDECA SI VORBESTE DE LA INALTIMEA AVERII , SI BANILOR LUI !!!!!!!!!!!!!!!!!!! TRAIESTE INTR-O ''''''' BULA COMUNISTO - CAPITALISTA ''''''', DACA MA INTELEGETI !!!!!!!!!!!!!!!!!! CU ALTE CUVINTE : PROPAGANDA DE OM BOGAT , S-AU SUPER - BOGAT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! NU VA LUATI , DUPA EL !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! MINTE , MAI RAU CA ZELENSKI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Asa este. La Dedeman e plina parcarea, abia gasesti loc. Lumea nu e deloc incurajata sa economiseasca cu dobanzi negative peste tot( ce-mi pasa mie ca pierd numai 8% pe an in loc de 15, daca sa zicem fac un depozit sau iau obligatiuni de stat sau iau euro, dolari). Asa ca lumea nu economiseste nimic. Isi cumpara lucruri mai ieftine ,poate mai putine dar de toti banii, ca n-are rost sa faci economii in mediul asta inflationist. Si asa va fi si la anul. Statul n-are nici un interes sa opreasca inflatia, sa dea dobanzi peste inflatie, sa stimuleze economisirea pt ca la dobanzile alea e falit.

    1. interesul statului e ca cetatenii sa preia povara statului prin: cheltuiala mai mare ca economisire; creditare mai mare ca productivitate si astfel vor prelua povare creditului din piata de la gov la privat /particular; cand se striga spto jo gov scapa primul urmat de ceva banci conerciale in timp ce populatia / pleava nu va scapa ci va platii cu varf si indesat.

      economisirea pe timp de inflatie se numeste premium de inflatie pentru deflatie; cheluirea /investirea banilor pe deflatie se numeste premium de deflatie. 

      Contrar EDUCATIILOR FINANCIARE OFERTITE DE INSTITUTIILE ABILITATE! 

      In inflatie trebuie "economisest in afara sistemului bancar" caci ei sund disperatii ce fac piramida de colaterale in avans peste economisirea lor ( a oamenilor); oamenii trebuie sa "economiseasca" in inflatie "bani tari". 

      Prioblema e ca inflatia este cauzata de CREDIT si creditul Exacerbeaza Inflatia pana pocneste sandramaua si declanseaza iar DEFLATIA COLATERALELOR!! 

      s c cret 

      Cum adica "economisest in afara sistemului bancar" Bani la saltea? Cu inflatia asta ii pierdi, macar la banci sau titluri mai primesti 10%

      atunci de ce fonduri mari stau pe cash? si banci ? si WB si BG...?

      de ieftin sau de scump ce e prin piata? 

      de frica inflatiei? 

      Ca exemplu: in timp ce se urla inflatie... urmaresc de ceva an in unele regiuni terenuri ce au devenit real ieftine in timp ce pensionarii sunt fortati sa le vanda de etc necesitati; astazi am gasit acelasi teren vandut mai ieftin in nominal ca pret cerut in 2021 cu 20% ... daca mai adaug si inflatia am o reducere buna.... Dar eu nu ma grabesc... astept inflatia sa le distruga puterea veniturilor exact detinatorilor de active cash sau cu levier... sa le distruga randamentele de bula financiara pana cand vor cobora la nivelurile reale date de trend... nu ma sperie o inflatie ca in 1989 90 ca pe urma sa cumpar active prabusite in deflatie; nu ma sperie o inflatie ca in 2006 - 2007 ca pe urma sa cumpar active prabusite in 2010-2012; rolul afaceristilor si investitorilor este sa culeaga inflatia monetara din piata !!! nu sa o cheltuie cand toata lumea o cheltuie - masa monetara - inflatie!!! 

      s c cret 

    Asta e una din bolile roamnilor. Le predai casa la cheie si apoi ei incep modificarile.

    Le place sa fie in santier nonstop.

    Nici o zi fara praf. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb