Starea de alertă, prelungită cu încă 30 de zile

G.M.
Ziarul BURSA #Politică / 13 ianuarie 2021

Guvernul a prelungit, începând de astăzi, starea de alertă cu încă 30 de zile. Decizia a fost luată în şedinţa de ieri a Executivului, care a aprobat hotărârea nr. 3/2021 a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

Măsurile restrictive impuse anterior sunt menţinute şi în actuala hotărâre de prelungire a stării de alertă. Astfel rămân în vigoare obligativitatea portului măştii de protecţie în spaţiile publice, interdicţia de deplasare fără motive întemeiate pe timpul nopţii, între orele 23 şi 5, interdicţia petrecerilor de orice fel, desfăşurarea competiţiilor sportive fără spectatori, educaţia online, restricţiile de deplasare în zonele carantinate, funcţionarea restaurantelor şi cafenelelor doar în zona teraselor amenajate, etc.

În nota de fundamentare a hotărârii de guvern se arată că menţinerea restricţiilor este cauzată de "continuarea transmiterii comunitare" a viruslui Sars-Cov 2, fiind nevoie de "păstrarea sau chiar întărirea nivelului de conformare la măsurile de protecţie sanitară de către toate categoriile de populaţie şi restrângerea la minimum a cazurilor persoanelor care neglijează aceste măsuri".

"Distribuţia neuniformă a focarelor de infecţie, creşterea numărului şi dificultatea izolării acestora din cauza nerespectării măsurilor de protecţie individuală, justifică reluarea şi reinstituirea unor măsuri restrictive de prevenire şi combatere a răspândirii virusului SARS-CoV-2 şi continuarea monitorizării, respectiv a dimensionării acţiunilor de răspuns prin implicarea activă a tuturor autorităţilor statului cu atribuţii directe sau care asigură funcţii de sprijin. În absenţa menţinerii unor măsuri de restricţie, este foarte probabilă continuarea trendului ascendent al numărului de cazuri noi", se arată în documentul citat.

De aceea, vor fi instituite sau menţinute măsurile de carantină zonală, acolo unde se impune, în contextul sărbătorilor de iarnă, care au determinat o mobilitate extrem de ridicată a populaţiei în afara localităţilor de domiciliu, fapt ce poate conduce la o creştere a numărului de cazuri în următoarele 14 zile. Totodată vor fi intensificate măsurile de prevenire şi combatere a transmiterii virusului Sars-Cov 2 atât la nivel local, judeţean, cât şi naţional, care să permită gestionarea situaţiei la parametri adecvaţi nivelului de gravitate înregistrat, precum şi o reacţie rapidă în funcţie de evoluţia pandemiei. De asemenea, va fi asigurată continuarea coordonării integrate şi unitare a modului de aplicare pe întreg teritoriul naţional a măsurilor de limitare, combatere şi control al infecţiei cu virusul Sars-Cov 2 şi identificarea timpurie a focarelor de transmitere pentru a controla evoluţia epidemiei menţinând funcţionarea sistemului de sănătate publică cu evitarea unei încărcări suplimentare, se mai arată în nota de fundamentare.

În această perioadă va fi menţinut un nivel ridicat al acţiunilor de informare a populaţiei (continuarea campaniei audio-vizuale) cu privire la riscul ridicat al infectării şi la importanţa continuării respectării stricte a tuturor măsurilor necesare pentru reducerea transmiterii virusului, cum ar fi igiena individuală, utilizarea măştilor şi distanţarea fizică şi vor fi adaptate măsurile pentru diminuarea impactului tipului de risc şi asigurarea rezilienţei comunităţilor în raport cu nivelul de răspândire a virusului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb