Starmer: "Un guvern laburist la Londra ar putea accepta un acord cu UE privind returnările de migranţi"

T.B.
Internaţional / 14 septembrie 2023

Starmer: "Un guvern laburist la Londra ar putea accepta un acord cu UE privind returnările de migranţi"

Liderul opoziţiei laburiste din Marea Britanie, Keir Starmer, a afirmat că un guvern laburist ar crea o nouă unitate de poliţie pentru combaterea imigraţiei ilegale şi a sugerat că ar putea accepta un acord cu Uniunea Europeană privind returnările, pentru a reglementa această criză, transmite joi agenţia Reuters, conform agerpres.ro.

"Cu laburiştii (la putere, n.red.), nu vi se vor mai servi gogoşi (...) Veţi primi un plan real de a pune capăt acestor traversări periculoase. Mă voi asigura că Marea Britanie conduce continentul în această privinţă", a scris Starmer - al cărui partid ar urma să câştige următoarele alegeri legislative, conform sondajelor de opinie - în cotidianul The Sun.

"Acest lucru va însemna crearea unei unităţi de poliţie complet noi, care să opereze atât aici cât şi în străinătate şi care să fie dedicată integral anihilării modelului de afaceri al traficanţilor", a adăugat liderul laburist.

Combaterea migraţiei ilegale se profilează ca un subiect major în campania pentru alegerile generale ce ar urma să aibă loc în 2024, atât pentru laburişti, cât şi pentru conservatorii aflaţi la guvernare, numeroşi alegători fiind nemulţumiţi de găzduirea imigranţilor în hoteluri costisitoare.

Premierul Rishi Sunak a declarat prioritară "oprirea bărcilor", adică sosirea migranţilor via Canalul Mânecii, în ambarcaţiuni improvizate, însă politicile în acest sens ale guvernului său - între care trimiterea solicitanţilor de azil în Rwanda - nu au avut succes, până acum.

Keir Starmer a sugerat de asemenea, într-un interviu acordat cotidianului Times, că un guvern laburist ar putea încerca să obţină un acord cu UE privind retrimiterea solicitanţilor de azil sosiţi în Marea Britanie, acceptând eventual cote de migranţi în schimbul retrimiterii celor intraţi ilegal.

Întrebat, pe ITV, câţi solicitanţi de azil ar putea accepta, liderul laburist a menţionat că un astfel de acord ar interveni numai dacă traversările Canalului Mânecii vor continua, or el urmăreşte încetarea lor.

"Dar... dacă mai sunt traversări, ceea ce trebuie să facem este să procesăm solicitările (migranţilor) cât mai repede posibil, iar când oamenilor nu li se permite să rămână în Regatul Unit trebuie să-i trimitem înapoi", a explicat el.

Keir Starmer şi responsabila laburistă pentru afaceri interne, Yvette Cooper, se află la Haga pentru a discuta despre aceste planuri cu oficiali ai forţei de poliţie europene Europol, iar săptămâna viitoare liderul laburist are prevăzută o întâlnire cu preşedintele francez Emmanuel Macron, la care ar putea fi abordate şi aceste propuneri.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb