START-UP BRIDGE: "Peste 2.000 de antreprenori români au potenţial"

Raluca Găină
Companii / 13 iunie 2018

START-UP BRIDGE: "Peste 2.000 de antreprenori români au potenţial"

Peste 2.000 de companii autohtone sunt predispuse direct la extindere peste hotare, iar cel mai mare potenţial de internaţionalizare îl au firmele româneşti care sunt lideri de industrie pe piaţa locală, start-up-urile din tehnologie "born global" (născute global) şi firmele care înregistrează o creştere rapidă (High-Growth Enterprises), acestea sunt concluziile proiectului Start-Up Bridge în primul an de activitate, se arată într-un comunicat de presă remis către Redacţia noastră.

Acţiunile din primele 12 luni ale proiectului Start-Up Bridge arată că liderii de piaţă, din domenii ca închirierile de maşini, curieratul, comerţul electronic, industria mobilei şi retail au un potenţial de extindere pe pieţele externe, alături de sutele de startup-uri din tehnologie cu potenţial global încă din prima zi de activitate ("born global) şi de firmele cu o evoluţie rapidă. În jur de 1.500 companii din România sunt identificate ca întreprinderi cu creştere ridicată, potrivit Eurostat.

O firmă este considerată cu evoluţie rapidă ("High Growth Enterprise" = HGE) dacă ritmul mediu de creştere al numărului de angajaţi depăşeşte 10% pe o perioadă de trei ani, fiind luate în considerare doar companiile cu cel puţin 10 angajaţi la începutul acestei perioade.

Start-Up Bridge este un proiect de internaţionalizare a afacerilor româneşti, lansat de Romanian Business Leaders (RBL) în iunie 2017, care ajută antreprenorii şi managerii din firmele antreprenoriale să se extindă pe pieţele externe. Echipa Start-Up Bridge ajută prin know-how şi resurse antreprenorii care vor să se internaţionalizeze, organizează evenimente de match-making pe pieţele externe şi oferă inspiraţie şi cunoştinţe tehnice prin Meetup-uri organizate împreună cu antreprenori care şi-au dus afacerile în străinătate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

05 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9711
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4799
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2926
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8959
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.4717

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb